RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Dr. Feilfri» blir Merkels skygge

En av Gerhard Schröders nærmeste allierte, superbyråkraten Frank-Walter Steinmeier, blir utenriksminister i Angela Merkels regjering.

Dermed får Schröder et plaster på såret etter at han tapte kampen om å bli forbundskansler i den nye tyske regjeringen, melder Reuters.

Den 49 år gamle Steinmeier er kjent som en hardt arbeidende byråkrat.

- Pappa bor på kontoret, skal datteren ha sagt.

Han er også kjent som en problemløser uten store politiske visjoner.

- Jeg arbeider i skjæringsfeltet mellom politikk og administrasjon, har Steinmeier sagt i et intervju. Som leder for kanslerkontoret under Gerhard Schröder ble han døpt som har blitt døpt «Dr. Feilfri» og «Den lille kansleren» i tysk presse.

I løpet av Schröders regjeringstid ble stadig mer av initiativet i utenrikspolitikken flyttet fra De Grønnes utenriksminister Joscka Fischers til kanslerkontoret.

I forrige måned tok Steinmeier til orde for at sentralregjeringen må spille en mer aktiv rolle, og at Tyskland må bli mer synlig internasjonalt.

-Uten forpliktelser fra den føderale regjeringen, ville aldri skikkelige initiativer sett dagens lys, sa han i en tale.

Sosialdemokratene får også flere andre ledende poster i den kommende regjeringen. 58-åringen Peter Steinbrück blir ny finansminister, mens Birgitte Zypries blir sittende som justisminister.

Til sammen får sosialdemokratene halvparten av de 16 ministerpostene. Den eneste ministeren fra kristeligdemokratene som er bekreftet så langt, er CSU-lederen Wolfgang Stoiber fra Bayern, i tillegg til regjeringssjefen Angela Merkel.

Gerhard Schröder har tidligere gjort klart at han ikke er aktuell til noen poster i Merkels regjering.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere