RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dramaet minutt for minutt

Sist oppdatert:
Minst 33 mennesker døde i dramaet på Virginia Tech-universitetet som varte i to og en halv time.

Spørsmålet alle stiller seg etter at USA mandag opplevde sitt verste skytedrama noensinne er hvorvidt universitetet reagerte raskt nok.

To og en halv time etter en mann og kvinne ble skutt ved en internatbygning, fortsatte dramaet ved en annen bygning.

TV 2 Sumo: Nordmann midt i skytedrama
TV 2 Sumo: Gerhard Helskog rapporterer: - Et universitet i sorg
TV 2 Sumo: Verste skytedrama noensinne
TV 2 Sumo: Sjokkerte studenter
LES OGSÅ: Trolig utløst av sjalusi
LES OGSÅ: Overlevde ved å spille død
LES OGSÅ: 33 døde i skolemassakre
LES OGSÅ: Norske studenter nær massakren

Natt til tirsdag redegjorde skolens president Charles Steeger og sjefen for universitetspolitiet, Wendell Flinchum, for dramaet minutt for minutt.

Klokka 07.15: Den første nødmeldingen om skudd ved internatbygningen West Ambler Johnston.

Klokka 07.30: Politiet fulgte spor etter en person de mente hadde sammenheng med skytingen.

Klokka 08.25: Steeger og andre i skolens beredskapsgruppe ble orientert om situasjonen av universitetets politisjef, Wendell Flinchum.

Klokka 09.00: Epost ble sendt ut til studenter og ansatte hvor det ble orientert om situasjonen. Alle ble bedt om å rapportere mistenkelige observasjoner.

Flere av studentene reagerte med sinne over at de først på dette tidspunktet ble advart om at det kunne befinne seg en drapsmann på universitetsområdet.

Ifølge politisjef Flinchum betraktet de den første skyteepisoden som en isolert hendelse og antok at gjerningsmannen hadde forlatt skolens område.

Foreldrene til en av studentene ved skolen, John og Jennifer Shourds, krever at håndteringen av dramaet må føre til at både skolens president og universitetspolitiets sjef mister jobbene sine, ifølge Fox News.

Klokka 09.45: Ny melding på nødtelefonen om skyting på universitetsområdet ved Norris Hall drøyt halvannen kilometer unna.

- I løpet av noen minutter kom politiet fram til stedet. Dørene var stengt med kjetting fra innsiden. Betjentene brøt seg inn og hørte skyting fra 2. etasje. Mens de beveget seg mot lyden av skuddene ble det stille. Da de kom til stedet så de at gjerningsmannen hadde tatt sitt eget liv. Politiet skjøt aldri mot mannen, fortalte Flinchum på pressekonferansen i natt.

To håndvåpen ble funnet på åstedet, men natt til tirsdag er det fortsatt noe uklarhet omkring gjerningsmannen. Politiet sier de har en rimelig sikker identifikasjon av gjerningsmannen ved Norris Hall, men har ikke gått ut med identiteten.

Øyenvitner har beskrevet en mann med asiatisk utseende.

Flinchum forteller at politiet ikke har endelig bekreftet at det kun dreide seg om en gjerningsmann, og vil ikke utelukke at drapsmannen fra den første skyteepisoden er på frifot.

- Vi foretar undersøkelser av kuler og ammunisjon funnet på åstedene for å fastslå om det er samme våpen som ble brukt begge steder, sa Flinchum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere