Gå til sidens hovedinnhold

Dramatiske skildringer fra nattklubbgjestene

- Det er bare noe du ser i filmer, sier øyenvitne som var inne på nattklubben i Orlando da skytingen startet. Minst 50 ble drept.

Sørgende venner og famiiemedlemmer har begynt å samle seg utenfor hovedkvarteret til Orlando-politiet i Florida søndag formiddag lokal tid.

Minst 50 personer ble drept da gjerningsmannen tok seg inn på homoklubben Pulse i Orlando i Florida og begynte å skyte rundt seg.

- Venninnen min sa at noen hadde begynt å skyte. Jeg trodde det bare var en del av sceneshowet. Helt til jeg så at det ble skutt med ordentlig ammunisjon, sier øyenvitnet Rosie Feba til avisen Orlando Sentinel.

Les også: Minst 50 ble drept i nattklubbmassakren

- Noe du bare ser i filmer

Vitner forteller om en kaotisk situasjon der noen valgte å kaste seg ned på gulvet, mens andre løp ut og bort fra nattklubben.

Kenneth Melendez og hans venner var også på nattklubben da gjerningspersonen begynte å skyte. Fire av hans venner ble skutt, og er på sykehuset, opplyser han til avisen.

- Det er bare noe som du ser i filmer, og aldri tenker at skal skje med deg, sier Melendez om de svært så dramatiske minuttene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


- I begynnelsen da jeg hørte skuddene, trodde jeg det var en del av musikken, men da innså vi hva som virkelig skjedde. Jeg startet å løpe og så noen blødde fra armen - og jeg tenkte «wow dette skjer», og fortsatte å løpe, forteller han.

Han sier han ofte er på utestedet Pulse fordi det er et «trygt miljø hvor du kan være deg selv».

Les også: Kilde til Nettavisen: - 10 av vennene mine er på sykehuset

- Jeg krøp ut

Christopher Hansen besøkte utestedet for første gang denne kvelden.

32-åringen har nylig flyttet til Orlando, og gikk dit for å møte venner.

Han var i nærheten av inngangsdøren da skytingen startet.

- Jeg bare falt ned og krøp ut. Folk prøvde å flykte ut på baksiden av nattklubben, forteller Hansen til Orlando Sentinel.

Han husker at han hørte 40 skudd, og forteller at skytingen fortsatte mens folk løp fra baren inne på utestedet.

Rosie Feba forteller at hun hadde med seg kjæresten sin for første gang til stedet denne kvelden.

- Hun fortalte meg at noen skjøt. Alle la seg på gulvet, sier hun.

Sammen med kjæresten løp hun ut av nattklubben, og på vei ut så de en mann som hadde blitt skutt, og at flere rundt dem ringte 911.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


- Minst 50 ble drept

På en pressekonferanse søndag morgen lokal tid opplyste politiet at de hadde skutt gjerningspersonen, og etterforsker angrepet som en terrorhandling.

Søndag ettermiddag norsk tid oppdaterte politiet pressen, om at dødstallene har steget dramatisk, og at minst 50 personer er drept.

«Kom dere ut og løp videre», skrev nattklubben på Facebook mens dramaet pågikk. Det populære utestedet var fullt da skytingen startet.

Følg NTBs livedekning av Orlando-angrepet:

Kommentarer til denne saken