RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drap på Nasa-senter

Sist oppdatert:
En mann drepte et gissel før han tok sitt eget liv på Nasas romfartssenter i Houston natt til lørdag.

Mannen barrikaderte seg selv i en bygning på Johnson Space Center i Houston Texas fredag kveld. Ifølge politiet drepte mannen et gissel like før han tok sitt eget liv. Et annet gissel unnslapp situasjonen med livet i behold, melder nyhetsbyrået AP.

Gisseltakeren holdt en mann og en kvinne som gisler inne i bygningen. Mannen ble skutt og drept, mens kvinnen overlevde.

Skjøt seg selv i hodet
Ifølge politiet skal gisseltakeren ha skutt seg selv i hodet ved midnatt norsk tid. Gisselet skal ha blitt drept tre timer tidligere.

Spesialstyrker fra politiet på Nasas romfartssenter Johnson Space Center i Housten.
Politikaptein Dwayne Ready sa at det var en Nasa-ansatt som hadde sett en mann med en pistol tidligere på dagen. I tillegg kunne flere på basen høre at det ble avfyrt to skudd, melder BBC. Dermed ble politiet tilkalt og bygningen evakuert. Både helikopter og spesialstyrker fra politiet ankom stedet fredag kl. 20.40 norsk tid. Den bevæpnede mannen befant seg i bygning 44 som huser kommunikasjonsutstyr samt ingeniørlaboratorier.

Lå død på gulvet
Politikaptein Ready sa at politiet nettopp hadde etablert kontakt med gisseltakeren da de hørte et skudd.

- I tro om at den mistenkte hadde skutt seg selv, bestemte vi oss for å rykke inn i bygningen, sier Ready.

Spesialstryker fra politiet fant den mistenkte liggende død på gulvet i andre etasje av bygningen.

- I tillegg fant vi et gissel som var skutt, som vi tror skjedde tidlig i dramaet, og et annet gissel som var uskadd, sier han.

Kvinnen lå bundet fast med teip, men skal ikke ha blitt påført noen fysiske skader. Politiet tror at gisseltakeren var ansatt som en entreprenør i det internasjonale selskapet Jacobs Engineering og jobbet på oppdrag for Nasa. Ready sier at motivet til drapet og selvmordet er ennå uklart.

FBI etterforsker saken
FBI etterforsker nå saken og spør seg selv hvordan en bevæpnet mann har klart å komme seg inn på det bevoktede Nasa-området.

Johnson Space Center er Nasas romferdskontrollsenter hvor de overvåker romferdene. De flere tusen menneskene som jobber på romfartssenteret ble først bedt om å ikke forlate området, men fikk til slutt lov til å reise hjem.

Episoden skjer bare noen dager etter at en 23 år gammel student drepte 32 mennesker ved Virginia Tech Universitetet mandag. Politimyndighetene i USA har vært ekstra på vakt i kjølvannet av massakren i frykt for en smitteeffekt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere