RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drapet som sjokkerer Rio

Sist oppdatert:
I vill fart ble seksåringen slept etter bilen i sju kilometer.

Livet hans sto ikke til å redde, og drapet på seks år gamle João Helio Fernandes Vieites opprører nå hele Brasil. Saken har fått stor oppmerksomhet i brasilianske medier.

Satt fast
Det var sent onsdag kveld forrige uke at væpnede menn stoppet Rosa Fernandes, som kom kjørende i sin Corsa, sammen med sønnen (6), datteren (13) og en venninne.

Rosa, datteren og venninnen kom seg ut av bilen, men vesle João ble sittende fast i bilbeltet i baksetet. Han forsøkte febrilsk å komme seg løs, men viklet seg i stedet inn i selen.

Tyvene kjørte av gårde i rasende fart, og João ble hengende på slep ut av bilen.

Sikksakk
Den ville ferden gikk gjennom fire bydeler, og biltyvene forsøkte å riste gutten løs ved å kjøre i sikksakk. De kjørte forbi flere barer og en brannstasjon, og flere ble øyenvitner til tragedien som utspilte seg.

- De visste at gutten satt fast. Ifølge et vitne som fulgte etter dem, dro de gutten etter seg i sju kilometer. Kroppen hans slo inn mot bakhjulet og i bakken. De var iskalde. Det ser vi på måten bilen ble dumpet på. De parkerte den pent i veikanten, låste den og stakk av, sier Hércules Pires do Nascimento i politidistriktet Marechal Hermes til avisen O Globo.

Mindreårig
Politiet i Rio har pågrepet gjerningsmennene bak udåden. Den yngste er bare 16 år og slipper unna med tre års fengsel, mens eldstemann på 18 risikerer 20 til 30 års fengsel.

- Dette er umenneskelig. Yngstemann går fri om få år, sier Marcos Antôntio Castro på politstasjonen i Marechal Hermes, som etterforsker saken.

Joao Helio Fernandes Vieites ble begravet 8. februar.

Guvernør Sérgio Cabral er blant dem som har uttrykt sin medfølelse med familien, som «mistet barnet sitt på en så barbarisk måte».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere