*Nettavisen* Nyheter.

Drapsjakt på herbergene

STOCKHOLM (TV 2 Nettavisen): Politiet jobber med å sjekke ut en rekke navngitte personer i jakten på Anna Lindhs drapsmann. Jakten pågår blant annet på Stockholms herberger.

12.09.03 14:33

Politiet mener at gjerningsmannen er en tidligere kriminell, og at han tilhører et belastet miljø. De mener også at drapet ikke var planlagt, eller at en større organisasjon ligger bak.

På bakgrunn av dette er mannen trolig å finne i det omfattende registeret svensk politi har over kriminelle. Blant arkivene som kan bli nyttige i etterforskningen, er et fingeravtrykkregister på over 200.000 personer.

Flere aktuelle
Fredag formiddag bekreftet politiet overfor TV 2 Nettavisen at de har flere navngitte personer som er aktuelle, og som vil bli sjekket ut eller inn i saken. Personene er altså fra belastede miljø, og kan derfor være å finne på herbergene i byen.

Svensk politi kjører fredag rundt på blant annet herbergene i jakt på de aktulle personene. Etter hvert som de tekniske analysene av spor på åstedet gir resultater, vil listen over mistenkelige personer forandre seg.

Filmet
En rekke spor fra åstedet gir etterforskerne mye å gå etter i jakten. Gjerningsmannen ble sannsynligvis filmet i minuttene før overfallet i kjøpesenteret NK i Stockholm sentrum.

Ifølge Expressen har vitner som så overfallet mellom rulletrappen og klesbutikken Filippa K i 2. etasje, sett videoklippet og bekreftet at dette er gjerningsmannen.

Signalement
Mannen er i 30-årsalderen, har et "svensk" utseende, langt/halvlangt mørkt hår, er vel 180 cm høy, kraftig bygd og med dårlig hud i ansiktet.

- Det er ikke aktuelt å gå ut med noen tegning av gjerningsmannen nå, sier pressetalsmann Bjørn Pihlblad til TV 2 Nettavisen.

Fingeravtrykk og klær
Kniven som høyst sannsynlig ble brukt i drapet, ble funnet ved en rulletrapp på kjøpesenteret. Den er nå til tekniske analyser. Her kan politiet finne biologisk materiale eller fingeravtrykk fra drapsmannen.

Klærne som mannen trolig kastet fra seg, er også funnet. Det dreier seg om en blå caps og en munkejakke som også er sendt til Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL) for å bli analysert.

Avtrykk
Fingeravtrykk er funnet en rekke steder ved åstedet. Den 32 år gamle mannen som torsdag kveld ble avhørt i forbindelse med drapet, ble mistenkt fordi hans fingeravtrykk ble funnet ved rulletrappen, og fordi han stemmer overens med en gjerningsmannprofil.

Fotavtrykk er også sikret ved åstedet. Alle personer som har vært inne på åstedet, blir tatt fotavtrykk av i håp om at politiet skal kunne sirkle seg inn mot avtrykket til drapsmannen.

Vitner så overfallet og drapsmannen. De har kjent igjen mannen på videoopptaket, og vil kunne gjenkjenne mannen når politiet arresterer ham.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.