RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drapsmannen felt av hårstrå

(Politiet/Scanpix)
Sist oppdatert:
Svensk politi skal ha sikret DNA fra et hårstrå fra den siktede mannen i Anna Lindh-saken. 24-åringen er tidligere dømt for å ha knivstukket sin egen far i ryggen.

Mannen er ifølge Dagens Nyheter identisk med vedkommende som ble filmet av overvåkingskameraene i varehuset der Lindh ble knivstukket.

Knyttes til drapsvåpenet

Den pågrepne skal også være knyttet både til drapsvåpenet og til en caps som ble funnet utenfor NK-senteret.

– Det er ham, og det føles veldig godt, sier en politikilde til Dagens Nyheter ifølge NTB.

Rett etter drapet på Lindh skal den pågrepne ha klippet håret. Svensk politi skal ha fått tilgang til det avklipte håret, og det var DNA-analyse av dette som førte til gjennombrudd i etterforskningen.

Psykiske problemer

Ifølge Dagens Nyheter skal den pågrepne mannen ha hatt psykiske problemer. Han skal ha et voldsomt temperament, og beskrives som en einstøing. Rett etter drapet på Lindh skal han ha oppsøkt et sykehus for å få behandling. Der ble han avvist.

Mannen, som er bosatt i en av Stockholms forsteder, skal også ha vært narkotikamisbruker, selv om han ikke bærer synlig preg av dette. Han har flere tidligere dommer, og blir sett på som farlig.

Knivstakk faren

Aftonbladet skriver at 24-åringen er tidligere dømt for å å ha knivstukket sin egen far og for å ha retter trusler mot unge kvinner. I en alder av 17 år stakk han faren med en kjøkkenkniv et titall ganger i ryggen. For det ble han dømt til betinget fengsel med meldeplikt. Han ble også dømt til å psykiatrisk behandling.

Mannen er senere dømt for flere andre lovbrudd, blant annet for brudd på våpenloven og knivloven.

Ifølge VG flyttet foreldrene hans fra det tidligere Jugoslavia til Sverige tidlig på 70-tallet. Seks år gammel ble han og hans to eldre søstre sendt tilbake til Jugoslavia for å bo hos besteforeldrene. Da han så kom tilbake til Sverige som 13-åring, skal han ha fått sosiale og språklige problemer.

Dagens Nyheter beskriver den pågrepne som ensom og fiksert av kjente personer.

Nekter straffskyld

Onsdag kveld fikk mannens advokat Peter Althin snakke med sin klient for første gang.

- Jeg møtte ham personlig. Han nekter straffskyld, sier Althin, ifølge NTB-TT.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere