Gå til sidens hovedinnhold

Drapsmannens sju tabber

Politiet mener de vil klare å nagle drapsmannen til ugjerningen, fordi han gjorde sju klare feil. Men først må gjerningsmannen finnes.

Aftonbladets gjennomgang av drapssaken viser at knivstikkeren forrige onsdag la igjen en rekke spor etter seg.

- Vi har et enormt materiale å jobbe med, sier pressetalskvinne Stina Wessling ved politiet i Stockholm.

1. Stemmen
Mannen skal ifølge Svenska Dagbladet ha snakket til flere vitner etter ugjerningen. Hva han sa, dialekt og spesielle kjennetegn ved røsten, kan bli fellende.

2. Maskering
Aftonbladet mener den antatte gjerningsmannen fra overvåkingsbildene viser at vedkommende ikke maskerte seg skikkelig. Han anla ikke skjegg og hadde langt hår for å kunne klippe seg.

3. Avtrykk
En morder legger alltid igjen avtrykk på åstedet, skriver avisen. Skoavtrykk kan fortelle mye om vedkommende.

4. Klærne
Den antatte gjerningsmannen hadde for iøynefallende klær på seg. De ble funnet altfor raskt etterpå, og han kan ha etterlatt seg biologiske spor, fra hår eller svette. Det er allerede funnet så mye materiale i capsen at politiet mener det holder til DNA-sammenligning, såfremt materialet tilhører drapsmannen.

5. Åstedet
Drapet skjedde på åpen gate, med mye folk, lys og kameraer til stede. Dermed øker sannsynligheten for at gjerningsmannen er den samme som den etterlyste mannen fra overvåkingsbildene i 2. etasje.

6. Kniven
I stedet for å gjemme kniven slapp drapsmannen den brukte kniven ved rulletrappa ved siden av åstedet. Det er allerede slått fast at kniven er drapsvåpenet. Selv om det ikke er funnet avtrykk på kniven, kan den vise seg å inneholde spor. Mora-kniven er sendt til Forensic Science Center i England.

7. Valget av våpen
Morderen brukte kniv uten knivstopper. Under huggene skal derfor hånden til morderen ha glidd ned på bladet. DNA-tester vil vise om morderen skadde seg selv og stakk blødende fra åstedet.

Reklame

Siste sjanse: 10 superkupp du gjør på Cyber Monday