Drapsmistenkt pågrepet i Trøndelag

En 45-åringen fra Steinkjer som er siktet for drap i Sverige, er også dømt for mishandling og sex-overgrep.

24.04.07 14:53

Norsk politi pågrep Steinkjer-mannen etter at en norsk kvinne ble funnet død i Östersund 14. april. Han sitter varetektsfengslet i Nord-Trøndelag. Nå jobber norske myndigheter med å utlevere ham til Sverige etter begjæring fra svenske myndigheter.

Mannen ble i 2005 dømt til to og et halvt års fengsel for å ha mishandlet sin kone på det groveste med kniv, og for å ha forgrepet seg seksuelt på en mindreårig jente. Overgrepet ble filmet på video.

Trønder-avisa skriver at overgrepene skjedde i august 2003, i parets hytte i Steinkjer-distriktet. Den da 42-årige Steinkjer-mannen dopet ned sin ni år yngre kone og mishandlet henne på særdeles krenkende vis med en kniv.

Ifølge avisen skal mannens kone ha oppsøkt legevakten om kvelden 24. august med meget stygge og omfattende skader etter mishandlingen. Legene konstaterte at skadene var så alvorlige at hun straks måtte sendes til sykehus, først Sykehuset Levanger og senere på dagen til St. Olavs Hospital.

Skal utleveres til Sverige
Norsk politi er sparsomme med informasjon om saken. Men dommer i Östersunds tingrett, Lars Olav Andersson, sier til Nettavisen at omstendighetene på drapsstedet peker på at kvinnen døde som en konsekvens av voldshandlinger.

- De hadde et forhold som kan defineres som normal mellom en mann og en kvinne. Hvor lenge mannen kommer til å sitte i varetekt i Norge avhenger av utleveringsprosessen, sier Andersson.

Kvinnen ble funnet i en hytte på Östersunds Camping 14. april. Hun bodde sammen med 45-årigen. Han reiste tilbake til Norge etter at kvinnen ble funnet død.

Politiet trodde først at kvinnen hadde dødd som en følge av sykdom fordi det ikke fantes noen tegn på at kvinnen var blitt utsatt for vold, skriver Östersunds-Posten. Det ble foretatt en rettsmedisinsk utredning i Umeå, og rettsmedisinerne har nå slått fast at kvinnen ble utsatt for vold før hun døde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag