RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drapsmysteriene i Sverige

Sist oppdatert:
Svensk politi ser ingen sammenheng mellom de mange uidentifiserte likene som er funnet de siste dagene. Et av helgens funn var heller ikke et menneskelik.

Til tross for nærheten i tid og sted, ser politiet ingen sammenheng mellom de tre likfunnene i Stockholmsområde.

Mens politiet i Stockholm fremdeles jakter på identiteten til den parterte mannen som ble funnet i Stockholm, ble to nye lik funnet utenfor hovedstaden lørdag. Søndag ble det funnet innpakkede ben i Göteborg, men politiet sa mandag at det her var snakk om restene av et dyr.

- Det var hva vi pleier å kalle slakteriavfall. Det er dyrebein og ikke menneskebein, sier kriminalinspektør Christer Sandborg ved politiet i Göteborg til TV 2 Nettavisen.

Norsborg
Ved 21-tiden lørdag fant en kvinne et nedgravd menneskelik ved Sturehofs slott i Norsborg. Beinrester stakk da opp av jorden. Trolig hadde et dyr delvis gravd opp liket før det ble funnet.

- Jeg har veldig vanskelig for å tro at dette har noen sammenheng med drapet i Stockholm. Liket har ligget der en god stund. Hvor lenge har vi ingen anelse om, sier kriminalinspektør Ulf Janzen ved Stockholmspolitiet til TV 2 Nettavisen.

Mandag jobbet teknikere på funnstedet i Norsborg. Likdelene vil bli sendt til undersøkelse. Først da vil politiet kunne si noe om kjønn, alder, hvor lenge den døde har ligget i jorden, og eventuelt hva personen døde av.

Gnesta
Samme lørdag ble en mannsperson funnet død i Gnesta sør for Stockholm.

- Det er en mann i 50-årene. Han hadde mustasje og ble funnet med klær på. Vi har kommet et stykke på vei med å finne mannens identitet, sier pressetalsmann Leif Engstrand ved Sörmlandspolitiet.

Mannen ble funnet ved 12-tiden av to jenter. Han var pakket inn i en plastpose, men liket var ikke partert slik tilfellet var i Stockholm.

Parteringsdrapet
- Vi tror ikke det er noen sammenheng mellom parteringsdrapet og liket som er funnet ved Gnesta, sier pressetalsmann Kjell Lindgren ved Stockholmspolitiet til TV 2 Nettavisen.

Nesten tre uker er gått siden de første likdelene ble funnet ved Slussen i Stockholm sentrum. Seks deler av den døde skal være funnet, men ennå mangler deler av kroppen.

- Vi har fått inn nærmere 200 tips. Mange har vært tips om navn på hvem dette kan være, men så langt har alle de navngitte personene blitt funnet i live, sier Stockholmspolitiets pressetalsmann Kjell Lindgren til TV 2 Nettavisen.

Mannen er mellom 40 og 60 år gammel. Ut fra hans tenner har tannleger konkludert med at han er nordisk, eller i det minste har vært i Norden lenge.

- Alt tyder på at han kommer fra et nordisk land. Tannleger har konstatert at hans tannfyllinger er av den typen vi bruker i Skandinavia, sier Lindgren.

Fredag fikk norsk politi oversendt den odontologiske rapporten av mannens tenner og bitt. Denne rapporten distribueres nå til tannleger i Norge i håp om at mannens identitet kan bli funnet der.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere