RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drapsoffer lignet på datteren

Sist oppdatert:
Østerriksk politi knytter Josef Fritzl (73) opp mot drapet på Martina Posch (17).

Politiet i Østerrike sjekker nå Josef Fritzl mot et seksuelt motivert drap. Dykkere fant liket av Martina Posch (17) i en innsjø i Mondsee i Østerrike i 1986.

Drapet ble aldri oppklart og Fritzl har ikke tidligere vært mistenkt i saken. At Fritzl nå blir sjekket mot denne saken skal være ren rutine fra politiets side, melder bild.de.

Fritzl har ved flere anledninger besøkt Mondsee, ifølge 73-åringens kamerat Paul Hoerer. 73-åringen eide til og med en restaurant ved innsjøen i perioden 1974 til 1994. Liket til Martina ble funnet i innsjøen bare et steinkast fra restauranten.

Voldtatt og drept
Politiet hadde den gang mistanke om at Martina ble voldtatt før hun ble drept og dumpet i vannet. Politiet har nylig gjort seg opp noen tanker om likheten mellom den drepte Martina og Fritzls datter Elisabeth.

- Det som virkelig skiller seg ut er at Martina, uten permanent, ligner på Fritzls datter Elisabeth, sier den østerrikske etterforskeren Alois Lissl, melder Daily Mail.

- Vi kunne ikke tro våre egne øyne da vi la de to bildene ved siden av hverandre, sier han.

(Artikkelen fortsetter nedenfor).

Sjekker DNA-spor
Politiet skal nå undersøke om det finnes noe DNA fra det tidligere drapet og sjekke dette opp mot Fritzl.

- Det er vanskelig nok å finne et alibi i en 22 år gammel drapssak, sier Lissl.

Østerriksk politi saumfarer huset til den pensjonerte bygningsingeniøren Fritzl for å se om de kan oppdrive noen av Martinas eiendeler. Blant annet så leter de etter noen eiendeler fra en veske som aldri har blitt funnet.

Fritzl er nå varetektsfengslet i to uker etter at det ble kjent at han hadde holdt sin datter i fangenskap i 24 år, og fått seks barn med henne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere