Gå til sidens hovedinnhold

Drapssiktet for retten tirsdag

29-åringen som er siktet for drapet på norske Tommy Moen (31) i Helsingborg natt til lørdag, sitter mandag i avhør. I morgen fremstilles han for videre varetektsfengsling.

Søndag forklarte 31-åringens kjæreste Hanne Mathisen (20) seg for svensk politi i fem timer, etter at hun hadde tatt farvel med Tommy Moen på sykehuset i Helsingborg.

– Senest tirsdag klokken 12 må påtalemyndigheten ha levert begjæring om varetektsfengsling. I så fall må han fremstilles i løpet av tirsdag, sier talsmann Charley Nilsson i Skåne-politiet til TV 2 Nettavisen.

Nilsson har ikke opplysninger om den siktedes allmenntilstand eller om han har fått oppnevnt advokat. Svensk politi har lagt lokk på saken overfor mediene, av hensyn til etterforskningen.

Nye avhør
Flere av vennene til siktede som var til stede på festen fredag kveld, ga vitneforklaring søndag. Mandag sitter den drapssiktede 29-åringen i videre avhør. Han er mistenkt for overlagt drap.

De første undersøkelsene tyder på at nordmannen og samboeren gikk over til en naboleilighet for å klage på festbråk rundt midnatt. Der utartet krangelen til slagsmål ved leiligheten til siktede. Det er uklart hvor mange som deltok i slagsmålet. Flere kniver ble beslaglagt på åstedet. Ingen av de innblandede er tidligere kjent av politiet.

Fire fra bygda drept
Tommy Moen (31) fra Nordkjosbotn i Troms døde av knivskader i buken ved 01-tiden natt til lørdag. Hans pårørende retter flengende kritikk mot alarmsentralen gjennom ulike medier mandag. Det skal ha tatt tre kvarter fra det ble slått alarm til ambulanse var på stedet, til tross for at sykehuset ligger bare to kilometer fra åstedet.

Sambygdinger av Moen i Nordkjosbotn er i sorg og sjokk. Tommy er den fjerde fra bygda som er drept som følge av vold i løpet av de siste fem årene.

– Jeg kjente Tommy Moen som en grei og hyggelig person, sier Terje Abrahamsen (41) til Nordlys

Ikke psykiatrisk hjelp
Faren til Moens samboer, Torstein, Larsen forteller at datteren er meget nedkjørt både for det som har skjedd samboeren og for alle påkjenningene som har fulgt med i etterkant.

- Hun har ikke fått tilbud om noen slags medisinsk eller psykiatrisk hjelp, sier faren til Nordlys.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar