*Nettavisen* Nyheter.

Drapssiktet nordmann sendt på sykehus

Foto: Cebu Daily News

Norske Sven-Erik Berger, som er siktet for kidnapping og drap, ble torsdag ettermiddag sendt på sykehus.

17.02.11 21:31

- Han er sendt på sykehus. Han er veldig svak og trenger et sted å hvile. Legene skal undersøke ham og gi ham medisiner, sier nordmannens advokat, Salvador Solima, til Nettavisen.

Solima understreker at Berger har det bra etter forholdene. Advokaten forteller at forloveden også skal tilbringe natten på sykehus.

- Klaget over hodepine
Fungerende redaktør i Cebu Daily News sier at nordmannen har klaget over smerter i kroppen.

- Det stemmer at han har blitt kjørt til Chong Hua Hospital i ettermiddag (filippinsk tid). Han har klaget over hodepine og smerter i kroppen, så politiet kjørte ham til sykehuset, slik at han fikk et ordentlig sted å hvile, sier fungerende redaktør i Cebu Daily News, Eileen Mangubat, til Nettavisen.

- Han kommer fra et kaldt land og ble plassert i et varmt rom uten aircondition, så det forundrer meg ikke at han har blitt dårlig, sier Mangubat.

Berger og forloveden har oppholdt seg på et lite rom i politistasjonen på øya Cebu siden de ble anholdt av politiet forrige helg.

- Nordmannen har alibi
Norske Sven-Erik Berger (49) og hans filippinske forlovede Karen Castro Esdrelon (24) ble tirsdag siktet for kidnapping og drap på skolejenta Ellah Joy Pique (6) i landsbyen Minglanilla på den filippinske øya Cebu.

Berger og Esdrelon hevder de har alibi for det aktuelle tidspunktet, noe som også bekreftes av Det nasjonale etterforskningsbyrået (National Bureau of Investigation), som ble koblet inn i saken for å ettergå politiets etterforskning.

- Vi er veldig optimistiske
Advokat Solima forteller at han skal levere en begjæring om løslatelse i retten fredag.

- Vi er veldig optimistiske. Han er anholdt og siktet på ulovlig grunnlag, sier han.

Seksåringen ble funnet drept nedenfor et stup på øya Cebu i forrige onsdag. Liket var inntullet i et pledd og lagt i en sekk. Det var ingen tegn til voldtekt, og dødsårsaken skal være et slag mot hodet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.