*Nettavisen* Nyheter.

Drapssiktet sier hun ble angrepet

Den 23 år gamle kvinnen som tirsdag ble varetektsfengslet, siktet for drapet på sin tre år yngre venninne Malin Jonsson, sier hun handlet i selvforsvar.

02.02.05 10:37

23-åringen har ifølge Aftonbladet forklart politiet at hun ikke mente å drepe noen, og at hun bare forsvarte seg da hun selv ble angrepet. Kvinnen gjøv løs på 18-årige Kriistina Kovanen med kniv under et nachspiel i den svenske byen Sala natt til søndag. Da 20-årige Malin Jonsson gikk imellom ble hun selv kuttet i halsen, og døde umiddelbart av skadene.

- Kvinnen (23-åringen, red.anm.) sier hun er blitt angrepet. Hun har en liten sårskade på armen. Det er uklart om det påståtte angrepet skal ha skjedd med kniv, opplyser politiaktor Leif Johansson til nyhetsbyrået TT.

23-åringen ble tirsdag varetektsfengslet, siktet for drap og drapsforsøk. Hun er tidligere dømt for mishandling, etter at hun knuste et ølglass i hodet på en mann hun ikke kjente fra før.

Den skadde 18-årige Kriistina Kovanen har det etter forholdene bedre, men hun er fortsatt svært medtatt etter hendelsen, forteller hennes familie. 18-åringen ble innlagt på sykehus med kuttskader, og har vært gjennom flere operasjoner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.