RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drapstallene stiger i Istanbul

(AP)
Sist oppdatert:
Tallet på drepte i de to bombeaksjonene mot britiske interesser i Istanbul torsdag stiger. Minst 27 mennesker er bekreftet døde og minst 450 er rapportert skadd. - Folk løp i panikk, sier øyenvitnet Gry Monica Hellevik om bombeinfernoet i Istanbul.

Gry Monica Hellevik sier til TV 2 Nettavisen at hun selv og de to andre nordmennene ved kontoret har det bra. De har også vært i kontakt med andre fastboende i byen og sjekket at alt står bra til.

Europeiske i Istanbul har kontorer like ved det engelske konsulatet i bydelen Taxem. Området er et av de travleste i byen.

Ifølge Sky News er 27 mennesker bekreftet døde. 14 av dem var inne i det britiske konsulatet, blant dem den britisk generalkonsulen Rogert Short. Tallet på skadde i bygningen er ikke kjent.

- Enormt smell
- Like før klokken 11 (10 norsk tid) følte vi et enormt smell. Jeg trodde først det var dynamitt fra undergrunnen der de bygger en metro. Like etterpå så vi en gul sky stige opp på den andre siden av parken, sier Hellevik, somer leder for Europeiskes lokalkontor.

- Det var mange mennesker som løp utenfor og mye panikk og mange ambulanser. Ennå er det uklart hva som har skjedd, sier Hellevik til TV 2 Nettavisen.

Europeiske har foreløpig ikke fått inn meldinger om skadde nordmenn, og håper at det heller ikke vil komme.

- Vi er urolige. Det har vært trusler om at det skal komme flere eksplosjoner, men vi forsøker å holde hodet kaldt og ha kontakt med omverdenen. Vi har ikke lyst til å gå ut i gatene nå, sier Hellevik.

Like etter eksplosjonen sluttet telefonene å virke, men nå er alt tilbake til det normale.

- Trenger noen hjelp, så er vi her, sier Hellevik.

Minst 27 drept
Klokken 18.00 er tallet på drepte kommet opp i minst 27 og minst 450 er skadet i de to selvmordaksjonene som al Quaida har tatt på seg ansvaret for.

Terrorbombene var koordinert og eksplosjonene kom med to minutters mellomrom. Målet var trolig å ramme britiske interesser, både konsulatet og den Lonon-baserte HSBC-banken. Det 23 etasjer høye bankbygget er pulverisert og letemannskaper jobber i ruinene.

TV 2 Nettavisen har vært i kontakt med Jotun og Norges Eksportråd som har ansatte i byen. Ingen har blitt direkte berørt av eksplosjonene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere