RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drapstruet politiker snakker ut

Sist oppdatert:
Den nederlandske opposisjonspolitikeren Geert Wilders må flytte fra sted til sted på grunn av drapstrusler fra ekstreme islamister.

Wilders ønsker å begrense innvandringen til Nederland som et ledd i kampen mot terror.

Tidligere var Nederland det mest åpne og liberale landet i Europa takket være myndighetenes innvandringspolitikk. Situasjonen endret seg da Nederland ble rammet av terror da en nederlender av marokkansk opprinnelse drepte den kjente filmregissøren Theo van Gogh.

- Voksende trussel
- Ifølge vår innenriksminister, som har ansvaret for etterretningen, er trusselen til stede, og den er voksende i dagens Nederland. Og vi har ingen kontroll over det, sier opposisjonspolitikeren Geert Wilders til TV 2 Nyhetene.

Se intervjuet med Wilders på TV 2 Nyhetene (Web-TV, abonnement).

Han blir stadig truet på livet og er under konstant beskyttelse. Kritikken av de nederlandske myndighetenes innsats mot terror har banet vei for den frittalende politikeren, som etterlyser mer handling.

- Vi burde ta tak i dette og være mer bestemt. Ikke bare for folk i Nederland og Europa, men også for majoriteten av de nederlandske muslimene, som ikke får seg jobb på grunn av all ekstremismen.

Frykt
Terrorfrykten rammer nå en hel befolkning.

- Før var folk åpne, men nå skuler alle på hverandre, sier pensjonisten Pim van Beveren til TV 2 Nyhetene.

- Folk er redde.

Nå føler mange fra andre kulturer at de også er rammet av drapet på van Gogh og av nyhetene om stadig nye arrestasjoner av terrormistenkte i Nederland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere