Gå til sidens hovedinnhold

Drar lik gjennom gatene

Sinte folkemengder drar likene av døde soldater gjennom gatene og setter fyr på dem.

Angrepene mot regjeringens forsvarsstyrker øker i intensitet.

Se video - vær obs på sterke scener.

Harde sammenstøt
Så langt har 15 personer blitt drept de siste dagene i de dødeligste sammenstøtene siden islamistene ble drevet ut av regjering etter seks måneder ved makta.

Store styrker har den siste måneden blitt sendt til Somalias hovedstad for å forsøke å stabilisere byen.

Etiopiske tropper, som har vært i Mogadishu siden desember har gradvis overlatt ansvar til regjeringstroppene.

Direkte kamper
De siste dagers kamper startet da regjeringsstyrkene forsøkte å ta kontroll over Hawiye-klanen som er sterkt imot etiopiske styrkers tilstedeværelse.

Regjeringsstyrkene og styrker fra Etiopia ble møtt med et hundretalls maskerte opprørere i de første direkte kampene mellom de to partene siden desember. Minst syv regjeringssoldater ble drept, skriver BBC.

Lovet hjelp
Tidligere denne måneden ankom rundt 800 fredssoldater fra Uganda Somalia. De ugandiske soldatene er blant de første utenlandske fredsstyrkene på somalisk jord på et tiår. Troppene fra Etiopia ankom Somalia i desember.

En rekke andre afrikanske land har også lovet å sende soldater til Somalia. I mellomtiden klamrer regjeringen i landet seg til makten.

I tillegg til naturkatastrofene, har krigshandlinger satt sitt preg på Somalia det siste året. Landet har de siste 15 årene vært preget av borgerkrig og politisk ustabilitet

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget