«Dreper» Bush på barne-tv

Groteske virkemidler på barne-tv for palestinske barn.

01.04.08 11:47

Barne-tv i regi av den militante palestinske organisasjonen Hamas, går en smule lengre enn vanlig i tv-programmer for barn. Under søndagens sending ble en dukke som forestilte den amerikanske presidenten George W. Bush, stukket ned og drept, melder AP.

«Gjerningspersonen» er en dukke som forestiller et palestinsk barn som hevner drapene på familien.

I løpet av innslaget ber «Bush» om nåde og inviterer barnet til Det hvite hus. Barnet svarer at presidenten ikke er velkommen inn på kontoret sitt, fordi landemerket i Washington er omgjort til en moské.

Se video på TV 2 Sumo:(Artikkelen fortsetter under)

226485

Sverger hevn
I episoden vises Bush som en håndholdt dukke i grønn militæruniform og boksehansker mens han snakker med et palestinsk barn. Barnet beskylder gråtende Bush for å ha drept faren i Irak, moren i Libanon og søsknene på Gaza - med hjelp fra israelerne.

- Du er en forbryter! Du har tatt fra meg alt, utbryter barnet.

  • Du kan også se innslaget her (ekstern lenke)

Deretter sverger barnet hevn og stikker dukken som skal forestille den amerikanske presidenten gjentatte ganger med et sverd.

Krigersk «Mikke Mus»
Barne-programmene på kanalen til den militante palestinske organisasjonen har tidligere gjort seg bemerket ved at en Mikke Mus-liknende figur har oppfordret til å gå til krig mot Israel og USA.

Artikkelen fortsetter under bildet

Hamas har også brukt en kanin kjent fra barneprogrammet til å oppfordre til drap på Muhammed-tegneren Kurt Westergaard.

Tv-innslaget som oppfordret barna til å slå i hjel den danske tegneren ble fordømt av utenriksminister Jonas Gahr Støre. Hamas tok i fjor kontrollen i Gaza. USA, EU og Israel mener den militante gruppen som en terrororganisasjon. Hamas beskylder på sin side USA for å støtte israelske angrep mot palestinske mål.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag