Dreper hverandre med machete

Etniske grupper i Kenya går til angrep på hverandre med macheter.

19.01.08 10:36

Opposisjonspartiet Den oransje demokratibevegelsen (ODM) har oppfordret til en landsomfattende demonstrasjon mot regjeringen i Kenya. Demonstrasjonen startet onsdag og skulle vare i tre dager.

ODM mener at regjeringen drev med valgfusk under presidentvalget forrige måned, men demonstrasjonen blir karakterisert som ulovlig av politiet.

Skutt av politiet
Fredag var minst 22 mennesker blitt drept i forbindelse med demonstrasjonene. Flere demonstranter ble skutt og drept av opprørspolitiet i Kibera-slummen i Nairobi. En 15 år gammel jente er blant de drepte.

- De drepte min datter. Kibaki må dø, skrek en kvinne i slummen. Hun forteller at datteren sto og vasket utenfor huset da politiet gikk til angrep.

Fredag brøt det ut sammenstøtt mellom masaier og tilhengere av president Mwai Kibaki. De gikk løs på hverandre med macheter, klubber, sverd og pil og buer, melder nyhetsbyrået AP. Fem mennesker ble drept i sammenstøtet og 25 ble skadd.

600 drept
Mer enn 600 mennesker har blitt drept og en kvart million er drevet på flukt etter at opptøyene startet etter presidentvalget 27. desember i fjor.

Opposisjonsleder Raila Odinga anklager presidenten for valgfusk og krever nyvalg eller en ny opptelling av stemmene fra presidentvalget, men president Kibaki avviser anklagene og står fast ved resultatet.

Internasjonale valgobservatører har derimot sagt at presidentvalget i Kenya ikke møtte de internasjonale kriteriene for demokratiske valg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.