*Nettavisen* Nyheter.

Dreper kvinnelige turister

En rømt fange har drept minst to utenlandske kvinnelige turister han har plukket opp nordøst i Brasil, advarer politiet.

- Bevis og vitneforklaringer peker mot José Vicente Matias (38), som er på rømmen fra et fengsel i delstaten Goias, sier Jose Raymundo de Souza, informasjonssjef i sekretariatet for offentlig sikkerhet i delstaten Maranhão, til Reuters

Voldtektstiltalte Matias satt fengslet i påvente av at saken hans skulle komme opp for retten da han klarte å rømme.

Begravet
I forrige uke med 27 år gamle Nuria Fernandez Collada fra Spania funnet begravet på ei øy utenfor kysten av Maranhão. Hun skal ha blitt sett sammen med en mann som ligner Matias.

Obduksjonen viste at Collada døde av slag mot hodet. Hun hadde også flere brukne ben.

16. mars ble tyske Marianne Kern (49) funnet død og delvis begravet på stranden Atins i samme stat.

En israelsk kvinne har vært savnet siden februar da hun forlot Goias sammen med en mann som skal ligne Matias. Paret skulle da til Maranhão.

- Hadde et forhold
Politiet i de to delstatene samarbeider om etterforskningen og trodde lenge at brasilianske Valeria Augusto Veloso var ett av mannens ofre.

Men nylig dukket hun opp i live i Goiania, hovedstaden i Goias.

- Hun bekreftet at hun hadde hadde hatt et forhold til Matias, men at hun rømte da han ble voldelig mot henne, sier Souza.

På vei nordover
Politiet langs hele kysten av Nordøst-Brasil har nå blitt advart mot rømlingen. Etterforskerne tror han allerede har forlatt Maranhão og er på vei nordover mot Para.

Matias har tidligere livnært seg ved å selge hjemmelagde suvernirer på strendene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.