Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drept av bilbombe i Spania

Foto: EPA/Scanpix
Sist oppdatert:
En person ble drept og fire skadd av en bilbombe i den baskiske byen Legutiano onsdag.

En bilbombe eksploderte i den spanske byen Legutiano i Baskerland natt til onsdag.

En person omkom og fire personer ble skadd i eksplosjonen, melder Reuters. Alle tilhørte den spanske sivilgarden, melder AFP.

Bomben eksploderte like før klokka 03 norsk tid, og et redningsteam fra politiet med hunder ble satt inn i søket etter overlevende i ruinene. Personen som døde var fanget under den sammenraste bygningen.

Ble ikke varslet på forhånd
Eksplosjonen skjedde ved en politiforlegning. Det skal ikke ha blitt gitt noen advarsel før angrepet, som skjedde i et område som ofte har vært åsted for aksjoner fra den baskiske separatistbevegelsen ETA.

Ingen har påtatt seg skylda for angrepet, men politiet mistenker at ETA står bak og sier det er et typisk ETA-angrep. I det siste er flere av sivilgardens anlegg blitt angrepet, uten at det blir gitt noe forhåndsvarsel.

40 mennesker, blant dem familiene til folk fra sivilgarden som bor i forlegningen, ble evakuert etter angrepet og området ble sperret av.

Saken fortsetter nedenfor.

Mer enn 800 drept
ETA (Euskadi ta Askatasuna) har gjennom fire tiår med voldelig kamp for uavhengighet for Baskerland, som ligger i det nordlige Spania og det sørvestlige Frankrike, drept mer enn 800 mennesker, ifølge Reuters.

Det siste dødelige angrepet som knyttes til ETA var drapet på politikeren Isaias Carrasco, som ble skutt og drept i den baskiske byen Mondragon 7. mars, to dager før det spanske parlamentsvalget, skriver AFP.

På EUs terrorliste
Både EU og USA har den baskiske separatistbevegelsen på sin terrorliste. ETA varslet en permanent våpenhvile i mars 2006, men avblåste denne i juni 2007 og skyldte på manglende innrømmelser fra den spanske sosialistregjeringens side i forhandlingene.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!