RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drept av eget katapultsete

FLYET: Katapultsetet i dette flyet utløste seg og sendte pilot Sean Cunningham i døden.
FLYET: Katapultsetet i dette flyet utløste seg og sendte pilot Sean Cunningham i døden. Foto: Rui Vieira (Pa Photos)
Sist oppdatert:
Pilot Sean Cunningham ble skutt 61 meter opp i lufta.

Ulykken skjedde på en flybase i Lincolnshire i England tirsdag. Det er her akrobatikkflygerne Red Arrows fra britiske Royal Air Force holder til, skriver britiske Daily Mail.

Cunningham var en av disse og ulykken skjedde mens flyet ennå var på bakken. Katapultsetet skal ha sendt han 61 meter opp i lufta. Ambulansepersonell behandlet 35-åringen på stedet og han ble flydd til sykehus, men døde kort tid etter ankomst her.

- Å få være med på laget til Red Arrows er min drømmejobb og noe jeg har hatt lyst til å gjøre svært lenge. Jeg husker jeg så dem på TV og tenkte at det var noe jeg ville gjøre, uttalte Cunningham til en lokalavis i mai.

DREPT: Pilot Sean Cunningham ble drept da katapultsetet han satt i utløste mens flyet var på bakken.

To dødsulykker
Personell fra britiske Royal Air Force uttalte tirsdag at det var en svart dag for de verdenskjente akrobatikkflygerne.

Det er kun tre måneder siden Red Arrows-pilot Jon Egging ble drept under et flyshow sammen med sine kolleger da han krasjet i Dorset. Også da mistenkte man feil med katapultsetet.

Elaine Findlay fra Red Arrows sin organisasjon i Bournemouth var sterkt preget av ulykken.

- Vi har ikke klart å komme over Jon Eggings dødsfall før vi fikk denne fryktelige beskjeden. De var så briljante i luften og både elsket og sett opp til av publikum.

Sjeldne ulykker
Royal Air Force satt i fjor flytypen Hawk T1 på bakken etter at man oppdaget en feil med nettopp setet i flyet. Det var også denne flytypen som mandag var involvert i den tragiske ulykken. Onsdag bestemte man igjen at flytypene med dette katapultsetet settes på bakken, melder Sky News.

Flyekspert Jim Ferguson uttalte at ulykker med katapultseter skjer svært sjeldent.

- Katapultseter er laget som sveitsiske klokker og mange britiske piloter skylder sine liv til disse setene. Gjennom mine 40 år i flyindustrien kan jeg bare huske fire eller fem lignende hendelser i Storbritannia.

Ifølge britisk militærpersonell vil det bli igangsatt en uavhengig granskning av hendelsen. De ønsker spesielt å finne ut om noe var galt med katapultsetet eller hvorfor fallskjermen ikke lot seg åpne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere