RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drept av mobilen

(xkb.com.cn)
Sist oppdatert:
For syvende gang har en person blitt drept av en mobiltelefon.

Det er enda ikke kommet noen krystallklare konklusjoner på hvorvidt stråling fra mobiltelefoner kan føre til hjernekreft og sterilitet, men det som er helt sikkert er at dårlige batterier i mobiltelefoner er en seriøs risiko.

Engadget melder nå at den syvende personen på seks år har bitt drept av en mobiltelefon som har eksplodert.

En 20 år gammel mann skal ha hatt mobiltelefonen i skjortelomma, da batteriet eksploderte og kuttet arterier i brystet mens han handlet i en elektronikkbutikk.

Årsaken til at slike ulykker ofte skjer i Kina er at det er mange som benytter seg av billige uorginale batterier av lav kvalitet. Men også her i landet hender det at slike eksplosjoner skjer. Bare Sony Ericsson meldte om fem batterier som eksploderte i Norden i fjor.

- I 99,9 prosent av tilfellene er det feil bruk som er årsak til at slik skjer. Det er som regel slag eller veskeskade som er problemet. En slagskade på batteriet kan føre til lekkasje mellom cellene inni batteriet, og det skaper en kjemisk reaksjon, fortalte daglig leder i Sony Ericsson i Norge, Erik Sandsmark, til Nettavisen rett før jul.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere