RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drept av piratbatteri

Et piratbatteri kan være årsaken til mobileksplosjonen som drepte en mann.

Forrige uke kunne Nettavisen fortelle om en 22 år gammel kinesisk mann som ble drept etter at mobiltelefonen hans eksploderte uten forvarsel.

Mobilbatterier kan eksplodere
Kinesiske myndigheter har nå funnet batterier som kan eksplodere når de benyttes i mobiltelefoner fra Motorola og Nokia, melder amerikanske Computerworld.

Moderne mobiltelefoner benytter batterier av typen Li-ion, og det er ikke et helt ukjent fenomen at slike batterier kan bli overopphetet eller eksplodere på grunn av produksjonsfeil. Verdens største PC-produsenter, inkludert Dell, Apple, Lenovo (tidligere IBM) Toshiba og Fujitsu, i tillegg til den japanske mobiloperatøren DoCoMo, har måttet tilbakekalle millioner av Li-ion-baserte batterier etter en rekke tilfeller av eksplosive branner i bærbare datamaskiner.

Tror det er piratbatterier
Både Motorola og Nokia sier de nå samarbeider med etterforskerne, men de hevder at batteriet som eksploderte var en ulovlig kopi.

I Kina er det helt vanlig å kunne kjøpe piratbatterier. Disse er betydelig billigere enn originalene, og dette kan gå på bekostning av sikkerheten.

- Mobilen ikke problemet
Ifølge produsentene skal det ikke være selve mobiltelefonene som er problemet.

- Bevisene vi har så langt tyder på at det er høyst usannsynlig at mobiltelefonen er årsaken til uhellet, sier Yang Boning i Motorola til Morning Post.

Myndighetene skal ikke være sikre på om lignende batterier som var involvert i ulykken skal ha blitt eksportert ut av landet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere