RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drept av svensk politi

Sist oppdatert:
En forvirret 33-åring ble lørdag ettermiddag skutt og drept av svensk politi. Mannen trodde han var jaget av mordere.

Politiet ble varslet om et pågående innbrudd på en helseinstitusjon i Falkenberg lørdag ved 16-tiden. En 33-åring hadde tatt seg inn gjennom en altandør og skrek:

- Det er noen som jager meg, de vil myrde meg, skriver Expressen.

Truende

Politiet rykket ut, men da var mannen allerede forsvunnet. Da de nådde ham igjen, virket han ifølge vitnemålene til politiet aggressiv og muligens påvirket av noe.

- Han sa at han ville ha bilen deres. Da han ikke fikk det, ble han enda mer truende. Det gjorde at politifolkene brukte pepperspray mot ham, men det hadde ingen effekt, sier informasjonssjef Christer Harplinger ved Halland-politiet til avisen.

Trakk kniv

Da politiet nærmet seg, trakk mannen kniv, og den ene politimannen løsnet tre skudd mot mannen, i det politiet betegner som nødverge.

Den drepte mannen er ustraffet og ikke tidligere registrert i politiets registre. Saken skal etterforskes av politiets internavsnitt. Det er registrert tretten mennesker som har blitt skutt i hjel av svensk politi siden 1995.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere