*Nettavisen* Nyheter.

Drept for åpent kamera

Foto: (Foto: Scanpix)

Irakiske gisseltakere filmet drapet av Fabrizio Quattrocchi, en av de fire italienerne som ble holdt fanget, og sendte opptaket til TV-kanalen Al Jazeera.

15.04.04 07:10

Italias utenriksminister Franco Frattini bekreftet natt til torsdag at irakiske kidnappere har drept en av de fire italienerne som er tatt som gisler. Den drepte er identifisert som 36 år gamle Fabrizio Quattrocchi (bildet), melder AFP.

Gisselsituasjonen i Irak er ytterligere tilspisset etter drapet, og kidnapperne truer ifølge Sky News med å drepe flere av gislene. TV-kanalen Al Jazeera fikk et opptak av drapet men de ønsker ikke å vise opptaket på grunn av dets svært brutale karakter.

Bøyer ikke av
Gisseltakerne vil ha de italienske styrkene ut av Irak, men drapet vil ikke innvirke på Italias bestrebelser på å oppnå fred i landet, sa statsminister Silvio Berlusconi til italiensk TV natt til torsdag. Det er uaktuelt for Italia å trekke landets 3000 soldater ut av Irak, fastholder Berlusconi.

- De har ødelagt et liv. De har ikke knekket våre verdier og våre bestrebelser på å oppnå fred, sa statsminister Berlusconi i en uttalelse som ble lest opp på den statlige TV-kanalen RAI, ifølge NTB.

De fire italienerne er sikkerhetsfolk som har arbeidet for et amerikansk firma. De har vært forsvunnet siden forrige fredag, og tirsdag ble videoopptak av de fire vist på arabiske TV-kanaler.

Nye japanere tatt
Torsdag meldte japanske medier torsdag at ytterligere to sivile japanere, trolig frilansjournalister, er kidnappet i Irak. En talsmann for det japanske utenriksdepartementet sier regjeringen fortsatt arbeider med å få bekreftet medienes opplysninger.

Tidligere er tre japanere bortført i Irak, og deres skjebne er fortsatt uviss.

Totalt sitter omkring 40 utlendinger fortsatt fanget i Irak.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.