RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drept for åpent kamera

Sist oppdatert:
Mens et sjokkert vitne filmet, ble mannen som stod på t-banesporet i Stockholm sparket i hodet og døde.

Bildene svenske Aftonbladet har publisert, sjokkerer Sverige mandag. En 25 år gammel mann ble sparket i hodet og dør momentant på Sätra t-banestasjon klokken 02.30 natt til lørdag. Forrige helg ble det registrert 85 mishandlingssaker i Stockholm.

Ifølge vitnet som filmet fatale slagsmålet forteller til avisen at det hele startet som et fylleslagsmål mellom to gjenger.

Sparket i hodet
Gjengene stod og kranglet med hverandre. Ifølge vitnet virket 25-åringen, som er identifisert som en asylsøker fra Midtøsten, opprørt og skrek høylytt mot den andre gjengen.

- Kompisene hans ville ikke at hans skulle havne i bråk og holdt i ham. Men han kom seg løs og hoppet ned på sporet, forteller vitnet til Aftonbladet.

Da 25-åringen prøvde å ta seg opp på den andre siden hvor den andre gjengen stod.

- Da fikk han et spark i hodet og landet på ryggen med et smell, forteller vedkommende som filmet hele opptrinnet.

Døde av fall eller strøm
25-åringen begynte å skjelve og pusten gikk svært unormalt. Svensk politi tror 25-åringen enten døde av fallet eller av at han kom borti skinnen som leder strøm til t-banen.

Gjerningsmannen ropte til vennene hans for å spørre hvordan det gikk med den livløse mannen på sporet og ba dem ringe etter ambulanse.

Kort tid senere forlot gjerningsmannen stasjonen rolig. Han er foreløpig ikke pågrepet.

Bruker film i etterforskningen
Politiet avhørte i går en rekke vitner som stod på perrongen under slagsmålet. De ønsker ifølge Aftonbladet ikke å spekulere i dødsårsaken og avventer nå obduksjonen.

Filmen blir ett av politiets viktigste spor i jakten på drapsmannen og stasjonsbefal Jonas Hilding ved Söderortspolitiet sier til avisen at de er optimistiske i forhold til å få en oppklaring.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere