RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drept fordi hun var kristen

Sist oppdatert:
Den britiske hjelpearbeideren Gayle Williams (34) ble drept på vei til jobb mandag fordi hun var kristen.

Det var to menn på en motorsykkel som skjøt og drepte 34-åringen i Afghanistans hovedstad Kabul.

Taliban, som det siste året i økende grad har rettet skytset mot utenlandske hjelpearbeidere, sier i en uttalelse at de har drept en britisk kvinne fordi hun spredte kristen propaganda, melder Reuters.

- Våre folk gjennomførte dette angrepet i distrikt 3 i Kabul klokken 07 denne morgenen, opplyste bevegelsens talsmann Zabiullah Mujahed, melder Daily Mail.

- Grunnen til at vi drepte henne er fordi hun spredte kristen propaganda, sa han i en uttalelse.

Skutt og drept
Kvinnen ble skutt og drept av to menn på en motorsykkel da hun var på vei til jobb. Vitner opplyser at de hørte syv skudd, og kvinnen var allerede død da politiet ankom åstedet.

Den drepte skal ha brukt den samme ruten til jobb hver dag i to år.

Det forekommer mange bortføringer av utenlandske personer i Kabul, men det er sjeldent at utlendinger blir drept i den afghanske hovedstaden.

Tre attentater i Kandahar
Derimot har det vært tre attentater i den urolige byen Kandahar de siste ukene. Disse ble også utført av menn på motorsykler.

Taliban påtok seg ansvaret for to av attentatene hvor en høytstående politikvinne og en offisiell tjenestemann ble drept. Den tredje personen som ble drept, var en høytstående stammeleder.

Uavhengige hjelpeorganisasjoner opplyser at angrepene mot hjelpearbeidere i Afghanistan har økt betraktelig den siste tiden. Så langt i år har hjelpearbeidere vært involvert i 146 farlige hendelser. Til sammenligning var det 135 slike hendelser i løpet av 2007.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere