RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AFP/Scanpix)

Drept i etterskjelv

Sist oppdatert:
En 22 år gammel kvinne som lå inneklemt i en sammenrast bygning i Pakistan, døde natt til torsdag i et etterskjelv. De ofisielle tapstallene er nå 25.000, men tallet er ventet å stige.

Britiske, tyske og tyrkiske redningsarbeidere var i ferd med å grave kvinnen ut da et etterskjelv rystet byen Muzafarrabad, melder AP.

- Det var en vanskelig beslutning å forlate en person som var i live. Men jeg hadde ansvaret for gruppen min. Det kunne ha betydd døden for dem, sier Steff Hopkins, som leder de britiske hjelpearbeiderne.

Da de vendte tilbake til bygningen,markerte likhunden at den hadde gjort et funn. Noen av hjelpearbeiderne gråt.

Siden kjempeskjelvet lørdag har det vært flere mindre etterskjelv. Etterskjelvet torsdag ble målt til styrke 5,6 på Richters skala, og hadde sentrum 135 kilometer nord for hovedstaden Islamabad.

De offisielle tallene over døde kom torsdag op i 25.000. Ifølge informasjonsminister Sheikh Rashid Ahmed er fortsatt mellom 15 og 20 prosent av katastrofeområdene ennå ikke undersøkt.

- Regjeringen ble informert i dag om at 25.000 er omkommet, og at tallet kan bli høyere, sa Ahmed på en pressekonferanse torsdag.

Soldater
Lokale myndigheter hevder at over 40.000 kan være døde. 50.000 er skadd, og flere millioner er blitt hjemløse. Nærmere 1300 er bekreftet døde på indisk side av Kashmir.

Pakistanske myndigheter har satt inn 40.000 soldater for å fordele telt og annet utstyr til de overlevende. Samtidig er de internasjonale hjelpeorganisasjonene i full gang i katastrofeområdet. India har også tilbudt hjelp.

Egeland
FNs nødhjelpskoordinator Jan Egeland besøkte torsdag jordskjelvområdene. Han håper jordskjelvet vil bidra til at India og Pakistan begraver konflikten om Kashmir.

- Vi må glemme gamle uoverenstemmelser om Kashmir. Det burde gå ut en bred invitasjon til alle om hjelp, sa han til Reuters før besøket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere