RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drept i protest mot delingsmuren

Foto: Nir Elias/Scanpix (Reuters/Scanpix)
To palestinere ble drept da israelske soldater åpnet ild under en demonstrasjon mot en del av den omstridte israelske muren torsdag.

De to er de første som er drept i forbindelse med protester mot byggingen av delingsmuren som i disse dager behandles av Haag-domstolen. Flere titalls andre ble såret, blant dem to israelere som deltok i demonstrasjonen.

Sammenstøtene skjedde i landsbyen Biddo like nordvest for Jerusalem, nær den grønne linjen som utgjør grensen mellom Israel og Vestbredden.

De begynte da to israelske bulldosere og flere titall israelske soldater kom for å pløye opp jordbruksland og rykke opp planter. Israelerne var kommet for å begynne byggingen av en ny seksjon av muren.

Innbyggerne i den hittil svært fredelige landsbyen forsøkte å drive israelerne bort med steiner, men soldatene svarte først med å skyte i luften og bruke tåregass, og deretter med å skyte med skarpt. Seks av soldatene ble såret av steinene.

Demonstrasjonen er den tredje på tre dager mot den kontroversielle muren som bygges på palestinsk territorium. 2.000 demonstranter deltok i protesten i Biddo.

Tidligere torsdag ble to palestinere og en israelsk soldat drept i et sammenstøt ved grenseovergangen Erez på Gazastripen.

(NTB-AFP-Reuters)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere