*Nettavisen* Nyheter.

Drept i togkrasj i Italia

En ble drept og mange alvorlig skadd da to tog kolliderte sør for Roma tirsdag ettermiddag.

21.12.05 18:46

Reuters melder tirsdag kveld at mellom 45 og 50 personer ble skadd under kollisjonen. For tolv av dem er tilstanden kritisk.

I tillegg er en person død og en annen savnet. En politikilde sier at de to sannsynligvis er førerne av toget.

- Det er masse skadde mennesker og blod overalt, sa øyenvitnet Valentina Carlino til nyhetsbyrået AGI etter ulykken, som skjedde klokken 14.20.

Alle de skadde er fraktet til fire sykehus i nærheten.

Ulykken skjedde da et regiontog braste inn i et tog som sto på stasjonen Roccasecca, rundt 80 kilometer sør for den italienske hovedstaden.

- Det ene toget, som var på vei fra Roma til Cassino, hadde stoppet på stasjonen da det andre toget, som var på vei fra Roma til Campobasso på samme spor, kjørte inn i det stillestående toget bakfra, sier Luigi Irdi som er talsmann for det statlige togselskapet Trenitalia.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (TV 2)

Årsaken til kollisjonen er forløpig ukjent, men Italias transportminister Pietro Lunardi krever at det startes etterforskning.

Flesteparten av togulykkene i Italia er mindre alvorlige, men landet har også opplevd flere dødelige kollisjoner, sist gang i januar da et passasjertog kolliderte med et godstog i nordlige Italia og tok livet av 17 mennesker. Togulykken var til nå den verste på 25 år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag