Gå til sidens hovedinnhold

- Drept i USA-angrep i Pakistan

Amerikanske styrker skal igjen ha tatt seg til rette inne i Pakistan.

Amerikanske raketter skal ha drept åtte personer i et luftangrep nordvest i Pakistan. Det forteller pakistanske sikkerhetskilder til nyhetsbyrået AFP onsdag.

Rakettene skal ha blitt avfyrt fra en ubemannet drone på tirsdag. To raketter skal ha blitt avfyrt ved landsbyen Mir Ali nord i Waziristan, og minst en av dem traff et hus hvor fem mennesker ble drept.

Område er beryktet for å huse pakistanske Taliban-sympatisører som beskyldes for å reise over grensa til Afghanistan for å kjempe mot allierte styrker.

Én av sikkerhetskildene sier til Reuters at det var utenlandske militante blant ofrene, men han hadde ikke ytterligere detaljer. De amerikanske styrkene har ikke kommentert beskyldningene.

Amerikanske angrep på pakistansk jord har vært kilde til konflikt mellom de to landene de siste ukene. Pakistan er en nær alliert av USA i kampen mot terror, men landet har ikke vært villig til å gi USA tillatelse til å utvide militærvirksomheten fra Afghanistan til Pakistan.

Les også: - Bush beordret angrep i Pakistan
Les også: Pakistan og USA i skuddvekslinger

Senest i forrige uke var soldater fra de to landene involvert i direkte skuddvekslinger med hverandre over grensen mellom Pakistan og Afghanistan. Samme dag refset Pakistans ferske president, Asif Ali Zardari, USA i FN, og sa de ikke ville tolere at deres suverenitet ble krenket.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene