RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drept på vei fra nattverd

Sist oppdatert:
En kvinne ble drept og seks andre skadd, blant dem en ni år gammel jente, da en 72 år gammel mann pløyde gjennom et følge med sognebarn på vei fra nattverd.

72-åringen mistet kontroll over bilen sin og braste rett inn i en gruppe mennesker som kom ut fra nattverd søndag kveld i byen Linden, New Jersey, USA.

En kvinne ble drept og to andre, en kvinne og en ni år gammel jente, ble ifølge politiet kritisk skadd.

To andre voksne og fire barn ble skadd i ulykken, som startet da Andrew Pachana som hadde vært seremonimester under gudstjenesten, mistet kontroll over bilen sin på parkeringsplassen utenfor St Theresa-kirken i Linden.

- Fikk panikk
- Jeg tror at han rett og slett ikke så fotgjengerne bak bilen da han skulle rygge. Deretter fikk han panikk og braste fremover, sier politibetjent Bruce Taylor til nyhetsbyrået AP.

72-åringens bil kjørte ned en ni år gammel jente som dyttet sin to måneder gamle bror i vogn, sammen med to brødre på 6 og 11 år. Da Pachana fikk satt bilen i første gir og braste framover, traff han en annen ni år gammel jente, en 21 år gammel kvinne og en 54 år gammel mann.

De ti bud
Vitner skal ha fortalt politiet at bilen da så ut til å få vinger; den fløy inn i et gjerde foran kirken før den krasjet inn i et monument over de ti bud. To kvinner på henholdsvis 66 og 59 år kom under hjulene.

Sognebarn kom til og fikk løftet bilen av de to kvinnene som lå fastklemt og kirkens pastor forberedte seg på å lese og be for de to.

Løp etter den siste olje
- Jeg løp etter oljen og varslet de ande. Det så ikke bra ut, sier pastor Miroslaw Kroll til lokalavisen The Star-Ledger.

Den 66 år gamle kvinnen døde senere på sykehus av skadene. Den andre kvinnen og den 9 år gamle jenta som dyttet barnevognen blir fortsatt behandlet og tilstanden skal mandag være kritisk. Den 72 år gamle sjåføren ble også brakt til sykehus med smerter i brystet.

Årsaken til ulykken etterforskes, men det er ikke mistanke om noe kriminelt, opplyser politiet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere