RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Politibetjenten Xavier Jugelé (innfelt) ble drept i angrepet på Champs-Élysèes i Paris torsdag. På stedet han ble drept ble det lagt ut blomster og hengt et sort skjerf på treet.
Politibetjenten Xavier Jugelé (innfelt) ble drept i angrepet på Champs-Élysèes i Paris torsdag. På stedet han ble drept ble det lagt ut blomster og hengt et sort skjerf på treet. Foto: Christophe Ena/FLAG (AP)

Drept politimann i Paris rykket ut også under Bataclan-angrepet

Sist oppdatert:
Politimannen som ble drept i angrepet i Paris torsdag kveld, rykket ut også under terrorangrepene i november 2015. Han hylles for sitt mot.

Politimannen som ble drept, er av den franske organisasjonen Flag!, en organisasjon for LGBT-politifolk (lesbiske, homofile, bifile og transkjønnede), identifisert som Xavier Jugelé. Han skulle ha fylt 38 år i begynnelsen av mai, opplyser foreningens leder Mickael Bucheron til AP.

Les også: Hadia Tajik: - Terror er brutalt, forferdelig og grunnleggende grusomt

Jugelé hylles for sitt mot, skriver Le Figaro. Han var blant politifolkene som rykket ut til konsertlokalet Bataclan i november 2015 under terrorangrepene der 130 personer ble drept. Det fortalte han selv til People.com da ettårsmarkeringen for angrepene fant sted i fjor med en Sting-konsert.

Xavier Jugele ble 37 år gammel.

Jugelé var glad for å være til stede under den symbolske gjenåpningen av Bataclan, og han snakket om viktigheten av å forsvare borgernes verdier, å feire livet og si nei til terror.

Såret fikk Hollande-besøk

To andre politibetjenter ble såret i angrepet torsdag kveld. En tysk kvinne som tilfeldigvis befant seg i nærheten, ble alvorlig såret. De tre sårede var fredag utenfor livsfare.

President François Hollande besøkte fredag sykehuset Georges-Pompidou, der en av de to sårede politibetjentene er innlagt. Hollande hadde med seg statsminister Bernard Cazeneuve og innenriksminister Matthias Fekl.

Hollande besøkte fredag også Paris-politiets hovedkvarter for å hylle byens politistyrke.

Dette bildet av Karime Cheurfi (39) skal han selv ha lagt ut på internett. Det er gjengitt i en rekke nettaviser fredag, blant annet i Le Parisien. Nettavisen har sladdet barnet på skulderen hans.

IS-lapp

39 år gamle Karim Cheurfi, som er identifisert som gjerningsmannen som drept av politiet under angrepet torsdag kveld, ble i 2001 fengslet i 15 år for å ha forsøkt å drepe tre personer, blant dem to politibetjenter, skriver The Guardian.

Han var kjent for fransk etterretning og ble prøveløslatt i 2015.

På en pressekonferanse fredag kveld bekreftet statsadvokaten i Paris, François Molins, at Cheurfi ble løslatt fra fengsel i oktober 2015, melder Le Parisien.

Molins bekreftet at Cheurfi har vært i politiets søkelys i det siste, men at han ikke skal ha vist noen tegn til radikalisering.

En håndskrevet lapp som hyller islamistgruppa IS, ble funnet i nærheten av Cheurfis lik, ifølge en etterforskningskilde. I tillegg fant politiet en utgave av Koranen i kjøretøyet hans på åstedet, melder AFP.

Den ytterliggående islamistgruppen IS tok via sin propagandakanal Amaq på seg ansvaret for skytingen i Paris torsdag kveld. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere