RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drepte 18 og kidnappet 50

Sist oppdatert:
En militsgruppe i Kongo skal ha skutt eller hakket 18 mennesker til døde, og bortført 50 mennesker.

Angrepet mot en gruppe landsbyboere øst i Den Demokratiske Republikken Kongo skal ha funnet sted sent mandag, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

- 18 landsbyboere ble drept, og mange ble skadd, 11 av disse alvorlig. Rundt 50 personer ble kidnappet og tatt med inn i skogen, sier provinsguvernør Didace Kaningini til nyhetsbyrået.

Angrepet ble bekreftet av FN-talsmann Leocadio Salmeron, ifølge AP.

FN-styrkene i landet opplyser at de har snakket med inbyggere som har fortalt at angriperne kuttet hender og føtter av noen av sine ofre, mens andre sivile flyktet i panikk. Det er ikke umiddelbart mulig å få angrepet ytterligere bekreftet.

Lokale innbyggere beskylder militssoldater fra De demokratiske styrkene for frigjøring av Rwanda (FDLR) for å stå bak. FDLR består av tidligere offiserer i den rwandiske hæren og geriljaen Interhmawe, som er anklaget for å ha stått bak folkemordet i Rwanda i 1994.

Den Demokratiske Republikken Kongo har vært herjet av en fem år lang krig, som endte i 2003, og krevde rundt fire millioner menneskeliv. Fortsatt rapporteres det om lovløse tilstander i landet.

Situasjonen i den østlige delen av landet ble tidligere i år betegnet som verdens verste nåværende humanitære krise av FNs nødhjelpskoordinator Jan Egeland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere