*Nettavisen* Nyheter.

Drepte 18 og kidnappet 50

En militsgruppe i Kongo skal ha skutt eller hakket 18 mennesker til døde, og bortført 50 mennesker.

26.05.05 00:09

Angrepet mot en gruppe landsbyboere øst i Den Demokratiske Republikken Kongo skal ha funnet sted sent mandag, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

- 18 landsbyboere ble drept, og mange ble skadd, 11 av disse alvorlig. Rundt 50 personer ble kidnappet og tatt med inn i skogen, sier provinsguvernør Didace Kaningini til nyhetsbyrået.

Angrepet ble bekreftet av FN-talsmann Leocadio Salmeron, ifølge AP.

FN-styrkene i landet opplyser at de har snakket med inbyggere som har fortalt at angriperne kuttet hender og føtter av noen av sine ofre, mens andre sivile flyktet i panikk. Det er ikke umiddelbart mulig å få angrepet ytterligere bekreftet.

Lokale innbyggere beskylder militssoldater fra De demokratiske styrkene for frigjøring av Rwanda (FDLR) for å stå bak. FDLR består av tidligere offiserer i den rwandiske hæren og geriljaen Interhmawe, som er anklaget for å ha stått bak folkemordet i Rwanda i 1994.

Den Demokratiske Republikken Kongo har vært herjet av en fem år lang krig, som endte i 2003, og krevde rundt fire millioner menneskeliv. Fortsatt rapporteres det om lovløse tilstander i landet.

Situasjonen i den østlige delen av landet ble tidligere i år betegnet som verdens verste nåværende humanitære krise av FNs nødhjelpskoordinator Jan Egeland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.