RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drepte foreldrene for arven

Sist oppdatert:
Arvingen til flyveresset Den røde baron drepte foreldrene for penger. Nå er hun dømt til 40 års fengsel.

Zusane von Richtofen (22), hennes tidligere elsker Daniel Cravinhos og hans bror, Christian, er alle dømt for drapene på Manfred og Marisa von Richtofen, som fant sted i deres hjem i oktober 2002.

Dommer Alberto Anderson Filho dømte Suzana og Daniel til 39,5 års fengsel hver, mens Christian bare fikk 38 år, fordi man mente han bidro i mindre grad enn de to andre til handling.

Blir anket
Man forventer at alle parter kommer til å anke saken. Aktoratet hadde innstilt på at alle tre skulle dømmes til 50 års fengsel. I alle dommer over 40 år, er det en automatisk ankebehandling i Brasil. Uansett dom er det ingen som soner mer enn 30 år i brasilianske fengsel.

Brødrene har innrømt at de slo foreldrene til Suzane til døde. Aktor påpekte at det var hun som hjernen bak handlingen. Motivet skal ha vært datterens ønske om å få hendene på foreldrenes penger.

De var nemlig i ferd med å gjøre henne arveløs fordi de mente Daniel ikke kom fra god nok familie.

I slekt med den Røde Baron
Manfred von Richtofen (49) var ingeniør, og grandnevø av det store jageresset fra den første verdenskrig, «Den røde baron». Kona var psykolog. Paret, hvis eiendeler har en verdi tilsvarende 6 millioner norske kroner, mente datterens kjæreste kom av fra dårlig familie.

- Trekløveret, planla i kaldt blod og utførte mordene på den verste måte, fordi de ville ha pengene. Suzane var bare drevet av viljen til å få sine hender på de pengene foreldrene hadde jobbet så hardt for å tjene. Det er den verste og mest kaldblodige kriminelle handling jeg har sett i mine 28 år som aktor, sier sjefen for påtalemyndighetene, Tardelli, ifølge AP.

I den to timer lange sluttprosedyren satt Suzana, som i dag er 22 år gammel, og hørte på mens Tardelli forklarte hvordan hun jaktet på friheten og uavhengighet, uten å måtte jobbe for den.

Han snudde seg så mot de tiltalte og erklærte at de var hjerterå, nådeløse og uten anger.

- Ville ikke skjedd
Suzanes advokat prøvde på sin side å begrense straffen til sin klient ved å hevde at hun ikke var så sentral i planleggingen som aktoratet hevdet.

- Hvis Suzane ikke hadde møtt Daniel, ville hennes foreldre være i live da, spurte han.

- Selvsagt ville de det. Disse drapene skjedde bare fordi det var Daniels vilje. Han var den eneste som hadde motiv, sa Mauro Octavio.

Brødrenes advokat, Geraldo Jabur, la all skyld på Suzane.

- Den eneste ansvarlige sitter der, sa han, og pekte på henne.

Mer enn 200 mennesker hadde funnet veien til rettslokalet da dommen ble avsagt lørdag morgen.

Under rettssaken, som startet mandag, gjorde brødrene Daniel (25) og Christian Cravinhos (30) det klart at det vaar Suzane som hadde overtalt dem til å drepe foreldrene hennes, siden de ikke behandlet henne skikkelig. Ifølge Daniel hadde faren misbrukt datteren seksuelt, men det benektet hun selv i retten.

- Redd for å miste ham
Selv har Suzane forklart at kjæresten Daniel truet med å gå fra henne hvis hun ikke hjalp til med å drepe foreldrene.

- Jeg kunne ikke slippe ham. Han var som en god for meg. En gang sa han at jeg skulle forestille meg hvor flott det ville være å leve med ham, uten at foreldrene mine kunne bryte inn. Noen få måneder senere sa han at tiden var inne for å kvitte seg med foreldrene mine, og hvis jeg ikke var med, så ville han gå fra meg.

30. oktober slapp Suzane brødrene inn i huset, sjekket at foreldrene sov, og gikk tilbake på soverommet. Da snek brødrene seg inn på foreldrenes soverom, og slo dem til døde med to jernstenger.

Deretter rotet de til biblioteket i huset for å får det til å se ut som et innbrudd, før Suzane og Daniel stakk på et hotell for å etablere et alibi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere