RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drepte lærer

Sist oppdatert:
En elev (18) åpnet ild på en finsk skole i formiddag. En kvinnelig lærer er drept og fire personer er hardt skadd.

Skyteepisoden skjedde sør i landet. Minst en person ble drept og fire mennesker ble hardt skadd da en 18 år gammel elev åpnet ild på en skole i Tuusula onsdag formiddag.

Ifølge ubekreftede opplysninger ble 18-åringen pågrepet kl. 13.30 norsk tid. Politiet avholder en pressekonferanse kl. 15.00.

Den drepte skal være en middelaldrende kvinnelig lærer, melder TV 2 Nyhetskanalen. Den finske reporteren Jarrko Sitila er på stedet.

- Vi er på stedet og det jeg forstår er at en er død og fire er skadet. Det skjedde ved 12-tiden. Studenten hadde et håndvåpen og begynte å skyte i klasserommet, sier Jarrko Sitila, reporter ved MTV3 Finland, til TV 2 Nyhetskanalen.

Se intervjuet med Jarrko Sitila på TV 2 Sumo (Gratis)

En 18 år gammel elev avfyrte flere skudd inne i skolebygningen og er ennå ikke pågrepet.

- Gjerningsmannen er antakeligvis inne i bygningen, men vi vet ikke dette med sikkerhet. Politiet har omringet skolen. Vi tror at det fortsatt er flere elever i skolen, men vi er ikke sikre, sier Sitila.

Rektoren er skutt
Sitila forteller at hele området er sperret av og at tungt bevæpnet politi er på stedet. Det er flere vitner som opplyser at skolens rektor er skutt, men dette er foreløpig uklart.

- Jeg tror det er skolens rektor som er skutt, men jeg kan ikke bekrefte dette, sier han.

Tuusula ligger 50 kilometer nord for hovedstaden Helsingfors.

18 år gammel elev
18-åringen skal ha skutt mot både elever og politiet. Ambulanse og politi er på stedet. Ifølge vitner skal flere elever fortsatt være i skolebygningen, skriver den finske avisen Ilta-Sanomat, melder svenska.yle.fi.

Vitner forteller til YLE at tre personer er drept.

Flere av elevene klarte å rømme skolebygningen ved å hoppe ut av vinduene. Flere av elevene skal ha skadet seg da de klatret gjennom de knuste vinduene.

Politiet har omringet skolen og 18-åringen befinner seg antakeligvis i skolebygningen. Politiet vurderer å storme skolen, melder finske medier.

- Det har skjedd en skyteepisode, men vi kan ikke si noe mer på det nåværende tidspunktet. Ambulanse og politi er på standby, sier politikonstabel Tuomi Juola til nyhetsbyrået AP.

Det er uklart hva som er motivet til den 18 år gamle eleven. Flere bekjente av 18-åringen sier at han tidligere har uttrykket beundring for Hitler og Stalin. Skytedramaet fant sted ved Jokela skolesenter som er en skole for elever fra 1. klasse til 12. klasse. Det skal være rundt 450 elever på skolen.

Det er opprettet et krisesenter i kirken i Jokela.

Nyhetsbyrået AP meldte først at tre mennesker ble drept i skytedramaet, men mye tyder på at det er én drept som er det korrekte.


Vis større kart

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere