*Nettavisen* Nyheter.

Drepte mistenkt bombemann

Foto: (Reuters TV/Scanpix)

Tyrkisk politi skjøt og drepte fredag en mann de fryktet skulle gjennomføre en bombeaksjon i regjeringskvartalet.

01.07.05 12:27

Mannen ble skutt da han løp bort fra justisdepartementet i Ankara, melder tyrkiske nyhetsbyråer ifølge AP. Politiet sperret av området foran departementet. TV-bilder fra stedet viser at bombeeksperter iført beskyttelsesutstyr fjerner mannens skjorte og deretter en kroppsfarget sylinder hvor det stikker ut ledninger. Bomben ble desarmert ti minutter seinere.

TV-bildene viser også at mannen beveger hodet mens han ligger på bakken, men nyhetsmeldingene går ut på at han døde like etterpå.

De første meldingene gikk ut på at mannen hadde forsøkt å ta seg inn i statsministerens kontor, men senere ble det klart at han forsøkte å komme seg inn i justisdepartementet gjennom inngangen for ansatte, men at han ble stanset da metalldetektorene ble utløst.

Sikkerhetspersonellet forsøkte å få ham til å gå gjennom detektoren en gang til, men da trakk han fram en stor håndgranat. Mannen fjernet sikkerhetspinnen fra granaten, men den detonerte ikke.

Politiet forsøkte deretter å arrestere mannen, og satte håndjern på hendene hans, bak på ryggen. Han klarte imidlertid å unnslippe, og sprang ut av bygningen. Han ble skutt av en sivilkledd politimann etter å ha nektet å stanse.

Politiet mener mannen hadde planlagt å gjennomføre en selvmordsaksjon. Han er identifisert som Muharrem Akyurt, og skal ha vært medlem av en venstreorientert gruppe.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.