RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drepte og spiste 22-åring på nattbuss

Sist oppdatert:
Canada rystes av en grotest drapssak, der en kinesisk immigrant drepte, skar av hodet og spiste deler av et tilfeldig offer på en nattbuss.

Dramaet fant sted på en øde veistrekning i det vestlige Canada sist sommer, foran øynene på drøyt 30 skrekkslagne passasjerer.

Ifølge medpassasjerene trakk Vince Li uten forvarsel kniv og gikk løs på den 22 år gamle Tim McLean.

McLean, som var et tilfeldig offer, forsøkte å forsvare seg, men ble drept i basketaket. De andre flyktet i panikk ut av bussen, mens Li ble værende igjen.

Ifølge tiltalen skar Li deretter hodet av den drepte, og holdt det opp for å vise det til dem som sto utenfor. Ifølge politifolk som kom til, spiste han deretter biter av offeret.

Li hoppet til slutt ut av et av bussens vinduer, men ble pågrepet kort tid etter. Politiet fant avskårne deler av offeret spredt i bussen, og Li hadde også flere likdeler på seg.

- Jeg beklager. Jeg er skyldig, vær så snill å drep meg, sa han til politimennene som pågrep ham.

Li kom til Canada fra Kina i 2001, og skal ha slitt med store psykiske problemer. I 2003 ble han plukket opp av politiet på en øde landevei, og fortalte da at Gud hadde beordret ham til å følge solen.

Ekskona hans har fortalt hvordan han plutselig la ut på lange bussturer og bablet usammenhengende, og ifølge en rettspsykiater hørte Li stemmer i hodet da han drepte McLean.

- Gud fortalte ham at McLean var en djevel som ville drepe ham, og han trodde derfor at han måtte beskytte seg selv, fortalte en av de sakkyndige i retten.

Forsvarerne bestrider ikke hendelsesforløpet, men hevder at Li var strafferettslig utilregnelig da den groteske handlingen fant sted. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere