Den summariske tigeren, som er en utrydningstruet dyreart, ble slaktet og hengt opp så alle kunne se, etter at lokale innbyggere i Indonesia fryktet den hadde overnaturlige krefter.

De mente tigere besatt evnen til å skifte form og den ble dermed hengt opp i taket, etter å ha blitt slaktet. Da kunne innbyggerne passe på at den ikke skiftet «form», skriver Sky.

Det er ikke flere enn 400 summariske tigere igjen i verden, men de overtroiske innbyggerne mente tigeren måtte drepes. Hva de indonesiske landsbyboerne mente dyret kunne forvandle seg til er ikke kjent.

Tigeren angrep en gruppe som prøvde å drepe den i jungelen på søndag. To stykker ble påført alvorlige skader av tigeren. Dagen etter fant gruppen tigeren sovende under under et hus. De skal ha sneket seg bort til det store kattedyret og angrepet den med flere spydstikk, skriver Sky.

Bevaringsansvarlige hadde advart landsbyboere i Hatupangan, i nord Sumatra om å ikke å skade dyret, som hadde blitt sett rundt landsbyen i flere uker.

Ifølge en av de bevaringsansvarlige i regionen insisterte landsbyboerne på å drepe tigeren.

- Dessverre ville de ikke lytte til oss. De insisterte på å drepe tigeren. Etter å ha drept dyret hengte de kroppen opp for alle å se. Det er veldig beklagelig, sa bevaringsansvarlig Hotmauli Sianturi, skriver Sky.

Drapene blir nå undersøkt av indonesiske myndigheter.