Gå til sidens hovedinnhold

Drepte sønnens mobber

Faren gikk ut og skjøt 15-åringen som skal ha mobbet hans 19 år gamle handicappede sønn.

Natt til lørdag ble en 15 år gammel gutt drept og en 16 år gammel gutt skadet da en mann (50) skjøt på dem med hagle i Rödeby i Sverige.

Bakgrunnen til at 50-åringen avfyrte det dødelige skuddet skal være at familien hans var blitt drapstruet av en ungdomsgjeng fredag kveld. I tillegg skal familien ha blitt trakassert av ungdommene over en lengre periode.

Ungdommene har spesielt latt det gå ut over 50-åringens handikappede sønn på 19 år.

Familien har i løpet av de siste ti månedene politianmeldt trakasseringen. I tillegg har de navngitt 16-åringen som ble skadet under lørdagens skyteepisode.

Drapstruet av ungdommene
Lørdag forrige uke tok en bekjent av familien kontakt med ungdomsgjengen og ba dem om å la familien være i fred - spesielt den handikappede sønnen.

Men fredag kveld skal familien ha blitt drapstruet av ungdomsgjengen. Derfor bestemte de seg å varsle politiet, men politiet kom aldri til stedet.

Natt til lørdag kom minst fem ungdommer kjørende på mopeder inn på gårdsplassen utenfor huset til familien.

- Familiefaren oppfattet situasjonen som truende og gikk ut. Etter mye bråk sprakk det for ham og han avfyrte minst to skudd med haglgeværet, sier talsmann for det svenske politiet, Tomas Pärklo, til Aftonbladet. Den 15 år gamle gutten døde på stedet.

Lynsjestemningen
Men familien selv har en annen oppfatning av hva som skjedde.

- Det var rene lynsjestemningen. Guttene hadde med seg kjepper. Faren var dessuten stresset over at politiet ikke tok familiens problem på alvor, sier talsmann for familien.

- Naturligvis var det feil å skyte, men stressfaktoren over trusselen ble for stor, forteller han.

Det var naboene som varslet politiet like etter at skuddene falt ved 01-30-tiden natt til lørdag.

- Vi hørte flere gutter løpe rundt på veien utenfor her, sier den ene naboen.

Den drapssiktede 50-åringen blir beskrevet av naboene som en trivelig mann. Han har erkjent at det var han som avfyrte det dødelige skuddet.

- Min klient er bedrøvet etter det som har hendt. Han har det svært dårlig, sier 50-åringens advokat, Vidar Wahlestedt, til avisen.

Les også: 15-åring drept i Sverige

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene