RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drepte svigerforeldrene med «flammekaster»

Sist oppdatert:
En mann er pågrepet for å ha drept svigerforeldrene sine med en «flammekaster».

Den 48 år gamle østerrikeren skal ha drept foreldrene til kona med en hjemmelaget flammekaster, opplyser det lokale politiet til CNN.

- Hendelsen skjedde ved 22-tiden fredag i St. Magdalena i Hartberg politidistrikt i den østerrikske Steiermark-regionen, som ligger cirka 35,5 kilometer fra den ungarske grensen, opplyser politisjef ved drapsavsnittet Anton Kiesl til CNN.

Funnet død i sengen
Politiet forteller at mannens 84 år gamle svigermor brant i hjel i sengen sin etter å ha blitt satt fyr på med den provisoriske flammekasteren, som var laget av en propangassbeholder.

Kiesl opplyser at mannen først fylte soverommet til svigerforeldrene med gass, og deretter tente han på en propangassbeholder som han kastet inn i rommet.

Svigermoren var ikke i stand til å flykte fra brannen fordi hun var pleietrengende etter å ha mistet begge beina som en følge av diabetes.

Den 84 år gamle svigerfaren klarte derimot å rømme ut av leiligheten, men ble funnet død på en benk utenfor ekteparets hjem.

Det eldre ekteparet bodde i underetasjen i en generasjonsbolig som de delte med datteren og svigersønnen.

Reddet seg gjennom vindu
Kona til den 48 år gamle gjerningsmannen var også i huset da ektemannen satt fyr på og drepte hennes foreldre.

Ifølge den østerrikske avisen Krone.at måtte hun kaste seg ut av vintuet i andre etasje på huset for å unnslippe flammene. Hun skal være i sjokk etter den tragiske hendelsen.

Forsøkte å begå selvmord
Den mistenkte forsøkte å ta sitt eget liv med en kniv like etter drapene og ble pågrepet av politiet i nærheten av åstedet. 48-åringen ligger i koma, men politiet tror han vil overleve.

Politiet kjenner fortsatt ikke til motivet bak drapene, men tror svigerforeldrenes store behov for pleie kan ha vært en utløsende faktor.

- Det er ennå uklart om han har en psykisk lidelse, sier rettspsykiater Reinhard Haller til den østerrikske avisen Krone.at.

Hele soverommet tok fyr, men brannvesenet klarte å hindre at brannen spredde seg til naboleilighetene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere