RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: STR (AFP)

Drepte to personer

Sist oppdatert:
Denne tigeren ble skutt mens den spiste på mann.

GÅ RETT TIL DYRESIDEN

Bengaltigeren rømte fra Kaziringa nasjonalpark i India og jaktet mennesker i en landsby. Mandag skjøt myndighetene tigeren som har skapt skrekk blant lokalbefolkningen i Nagaondistriktet, skriver Times of India.

Les også: Bitt i hjel ved den kinesiske mur

Panikk
Tigeren har angrepet flere personer. To skal ha blitt drept og to andre alvorlig skadet av møtet med bengaltigeren.

Les også: Fruktplukker drept av kjempeøgler

Dyret skal ha vært gammel og var ute etter lette bytter. Den ble funnet etter den ble tatt på fersken mens den spiste på en mann i landsbyen Sakmuthia 19. mars. Deretter ble den jaget i tre dager før de klarte å omringe den i en hule.

Tigeren skal ha vært svært aggressiv, og jaktgruppen på tre menn fra myndighetene måtte ha forsterkninger.

les også: Jakter på morderhunder

Skutt
Kaos brøt ut når nyheten om tigeren nådde landsbyboerne. En sint mobb gikk berserk, mens veterinærer og skogvoktere sto å så på. Det ble umulig å skyte tigeren med bedøvelse, og landsbyboerne hindret politiet i å bistå skogvokterne.

En av landsbyboerne løp på tigeren med machete, men ble angrepet selv. Tigeren bet mannen i nakken, og begynte å spise på ham. I panikken som fulgte skjøt en politimann en veterinær fra organisasjonen Wildlife Trust of India som forsøkte å bedøve tigeren.

Politiet skjøt med løsskudd i luften for å dempe gemyttene, noe som gjorde tigeren enda sintere. Den angrep en politimann som ble kvestet av det aggressive dyret. Til slutt klarte en ukjent person å treffe tigeren, som døde og ble båret til den lokale politistasjonen.

Få magasinet Dittdyr rett hjem i posten! Bestill her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere