RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drev klinikk under falsk navn

Sist oppdatert:
Rett under nesen på myndighetene jobbet krigsforbryteren Radovan Karadzic med alternativ medisin i privat praksis under falskt navn.

Under navnet Dragan Dabic og med et kjempestort hvitt skjegg og hvitt hår skal Radovan Karadzic, en av verdens mest ettersøkte krigsforbrytere i moderne tid, ha drevet med alternativ medisin i en privat praksis.

Det sier lederen for den nasjonale komiteen som samarbeider med krigsforbrytertribunalet i Haag, Rasim Ljajic, på en pressekonferanse i Beograd.

(Saken fortsetter under bildet)

Ifølge den serbiske avisen Blic ble Karadzic arrestert etter at en gruppe man antok opererte i kontaktnettet til en annen ettersøkt krigsforbryter, Ratko Mladic, ble skygget av myndighetene.

Statens advokat for krigsforbrytelser i Serbia, Vladimir Vukicevic, ble Karadzic arrestert i forbindelse med at han ble flyttet fra ett sted til ett annet. På pressekonferansen har det også kommet fram at den tidligere presidenten i utbryterrepublikken Republika Srpska har gått helt fritt på offentlige steder i tiden han har levd som en av verdens mest ettersøkte menn.

Politiet holdt utenfor
Arrestasjonen av Karadzic ble utført at serbiske sikkerhetsstyrker på en buss mellom Novi Beograd og Batajnica i den serbiske hovedstaden.

Det regulere politiet, MUP, ble holdt utenfor aksjonen. Det bekrefter Innenriksministeriet i Serbia.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

- Ulovlig aksjon!
Kardzic' forsvarer, Svetozar Vujacic, mener hele arrestasjonen er en farse.

- De kom over ham bakfra og trakk en lue nedover hodet hans slik at han ikke kunne se noe. Så førte de ham til ukjent sted der han ble holdt tre dager i fangenskap, sier Vujacic.

Han sier videre at hans klient ikke ble utsatt for noen fysisk overlast, men at han ikke engang selv aner hvem som sto bak arrestasjonen.

(Saken fortsetter under)

- Det vi vet er at det hele er utført ulovlig og at vi kommer til å sørge for at dette blir etterforsket, sier forsvareren til den serbiske avisen Vecerne Novosti.

Vujacic sier også at Karadzic har valgt taushet som forsvarsmiddel mot sine arrestforvarere, og at han kommer til å gi en full forklaring for krigsforbryterdomstolen i Haag.

Ifølge serbiske medier kan Karadzic bli utlevert i løpet av 72 timer.

Rolig dagen derpå
Etter arrestasjonen fryktet myndighetene bråk i gatene, men etter at nyheten om arrestasjonen ble sluppet har det vært rolig både foran rettsbygningen der Karadzic oppholder seg og ellers i Serbia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere