RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Driter ut terrorleder

Sist oppdatert:
De amerikanske styrkene i Irak har offentliggjort videoklipp de mener viser at al-Qaidalederen i Irak, Abu Musab al-Zarqawi er inkompetent.

Den forrige skrytevideoen fra al-Qaidatoppen viste al-Zarqawi som fordømte USA og skjøt med gevær. Videoen ble publisert på internett for et par uker siden. Torsdag offentliggjorde amerikanske styrker i Irak videoklipp de sier ble redigert bort fra denne videoen.

- Det han ikke viste dere var utdragene jeg viser frem, sa talsmann Rick Lynch da han la videoklippene frem for fremmøtte mediefolk.

Web-TV: Se video (gratis)

- Fant video
- Vi ser her en krigsherre som ikke vet hvordan han skal bruke sitt eget våpen, og må ha hjelp til å bruke et gevær som har gått i lås, sa Lynch på pressekonferansen.

- Det får en til å lure.

Lynch sier amerikanerne kom over råtapen i forbindelse med aksjoner mot Zarqawis gruppe.

- Vi gjennomfører aksjoner rettet mot Zarqawi hver dag. I forbindelse med disse dreper og fanger vi terrorister, og det hender vi kommer over ting, som dokumenter og informasjon, sier Lynch.

- I dette tilfellet fant vi den komplette videoen, som Zarqawi ikke viste på Internett. Han viste et redigert utvalg, av det han ønsket at verden skulle se.

Første film
Lynch hevder også at Zarqawis tilhengere må ha brent seg da de tar på varme geværløp i videoklippene.

Al-Zarqawi, som er lederen for al-Qaida i Irak er en av verdens mest ettersøkte menn.

Han har tidligere kun gitt lyd fra seg på lydbånd.

Jordansk-fødte Al-Zarqawi har tidligere tatt på seg skylden for noen av de mest omtalte selvmordsaksjonene i Irak, i tillegg til andre angrep, som bombingen av to turisthotell i Jordan i november 2005.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere