RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drømte om martyrdøden

Foto: Brennan Lindsley, AP/Scanpix (AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Palestineren som tirsdag tok 18 israelere med seg i martyrdøden, var tobarnsfar og lærer. Hele sitt liv drømte han om å bli en martyr.

Da Raed Abdel-Hamed Mesk, utkledt som ortodoks jøde, like etter klokken 21 i Jerusalem tirsdag sprengte bussen med jødiske familier i luften, tok han livet av seks barn. 40 av de om lag 100 skadde var også barn under 16 år.

Selv hadde den 29 år gamle religionslæreren og filosofistudenten to små barn, og enken han etterlot er gravid i sjette måned.

- Hele sitt liv sa han: "Åh Gud, jeg ønsker å bli martyr". Dette forteller konen Arij Joubeh til New York Times.

Nå er ønsket hans oppfylt. Konen og hennes to barn er uten et sted å bo ettersom israelske soldater sprengte familiens hus i Hebron på Vestbredden til fillebiter torsdag morgen. Det var hevn for de 18 drepte i bussen.

Gjorde videoopptak

Bare timer etter Mesk utløste sprengladningen han hadde rundt livet, sendte den ytterliggående palestinske gruppen Hamas ut en video, der martyren gjør rede for "heltedåden".

- Vi er stolte for å kunne ofre oss selv, våre liv og våre hjem som en gave til denne religionen, sier han på arabisk. I den ene hånden holder han Koranen, i den andre et maskingevær.

Med ett slår tobarnsfaren over på engelsk:

- Det palestinske folket har gått med på å respektere våpenhvilen, men kjeltringen Sharon har nektet og drept mange mennesker i Palestina.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere