Drømte om å drepe broren

Ifølge en venninne skal den danske jenta (14) ha fantasert om å drepe storebroren. Iført en Halloween-maske gjorde hun alvor av planene søndag.

17.11.03 14:27

Den 14 år gamle danske jenta var trolig inspirert av skrekkfilmer da hun satte seg oppå sin sovende storebror og hogg ham til døde med en brødkniv.

Det grufulle drapet skjedde i byen Hundested i Danmark tidlig søndag morgen. Faren i huset våknet av bråk på den 18 år gamle sønnens rom.

Da han kom inn satt den 14 år gamle datteren over skrevs på broren og hogget løs på ham med en brødkniv. Jenta hadde på seg en kjeledress og en Halloween-maske under drapet.

Inspirert av skrekkfilm
Danske politi tror at skrekkfilmer som «Halloween» kan ha inspirert til drapet. Jenta var svært interessert i det okkulte og så ifølge venner «Halloween» nesten daglig, skriver avisen BT.

Etter et kort avhør ble 14-åringen frivillig lagt inn på lukket psykiatrisk avdeling.

- Vi har jobbet rundt emnet med skrekkfilmer under avhøret, fordi vi ville finne et motiv for drapet. Jeg kan ikke gå inn i detaljene, men det inngår som et vesentlig ledd i etterforskningen. Foreløpig har vi kun hørt fra andre at hun er interessert i dette, sier visekriminalinspektør Flemming Poulsen til BT.

Biljakt
Etter drapet flyktet den 14 år gamle jenta i familiens bil, og først etter en sju kilometer lang biljakt der hun kolliderte både med en privatbil og en politibil, ble hun pågrepet. Da hadde tre politibiler klemt den røde familiebilen inne, og knuste rutene på den for å pågripe jenta.

Siden jenta er under 15 år, kan hun ikke rettsforfølges i Danmark, og kan derfor heller ikke varetektfengsles. Hennes psykiske tilstand er betegnet som «meget dårlig», og hun gikk frivillig med på å la seg legge inn på et psykiatrisk sykehus.

Får ro
Nå skal hun får ro noen dager før politiet avhører henne på nytt.

Motivet for drapet er uklart. Det skal ikke ha vært alvorlige krangler mellom de to søsknene tidligere, og det var ingen varsler om at noe slikt skulle kunne skje.

Selvmordsforsøk
Venner av jenta opplyser imidlertid til Ekstra Bladet at hun har vært i psykisk ubalanse og har ved en anledning prøvd å ta sitt eget liv med kniv. Ifølge en annen venninne skal hun også ha fantasert om å drepe storebroren.

Foreldrene til jenta ble kjørt til sykehus etter drapet. Faren hadde prøvd å stanse jenta, men pådro seg kuttskader i forsøket. Paret har fått akutt krisehjelp og oppholder seg hos sin familie.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.