*Nettavisen* Nyheter.

Drømte om to gravstener

Pastor Helge Fossmo betrodde seg til Sara Svensson om en drøm med to gravstener. Det forklarte Svensson i retten onsdag. Ikke lenge etter skal pastoren ha spurt om hun ville skyte Daniel Linde og Alexandra Fossmo.

19.05.04 19:11

- Han sa til meg at om «Om du vil gjøre dette her for meg, Sara, skyte Daniel når du skyter Alexandra, så skal jeg tale godt om deg til Gud», sa Svensson i sin forklaring.

Den 4. desember har Sara Svensson en lengre telefonsamtale med Helge Fossmo. Han forteller at han føler seg syk og at han er svært presset.

«Skulle til himmelen»
- Han sier at Alexandra skulle til himmelen, og det var mitt ansvar. Han sa at Gud hadde bestemt en forandring for Helge. Alexandra skulle til himmelen, og det var bra for henne. Jo mer tiden gikk, desto mer presset ble Helge.

- Jeg sier at jeg vil hjelpe ham. Han sier at det ikke hjelper hva jeg vil gjøre, men hva jeg gjør. Jeg lurer på hvordan jeg skal komme på en løsning med å ta «hjem» Alexandra. Så sa han i forbifarten at «du får selge dine fond og kjøpe et våpen».

Dagen etter kommer neste anonyme SMS. Denne beskjeden har teknikere funnet igjen i Svenssons mobiltelefon.

”05-12-03 04.53.58Du behøver fatta ett beslut och inte fundere om. Finn en säker løsning. Du beviser din kärlek genom att befria honom.Han behøver det. Hans gräns er snart nådd.”

- Jeg snakket mer med Helge. Jeg sa jeg hadde så veldig lyst på ro. Det sa han at han også ville ha.

«Fatta ditt beslut»
Deretter kom et nytt SMS som også er funnet igjen på mobiltelefonen:

”07-12-03 21.37.34 Tiden går och den kan du inte skjute framför dig. Känn inte och grubbla inte. Fatta ditt beslut och finn en säker løsning. Det är din väg til ro. Liksom hans”

Lette etter våpen
17. desember selger Sara Svensson sine fond og leter etter våpen.

- Jeg gikk fram til folk og spurte om våpen. Forsøkte å ikke snakke med folk som så litt skumle ut. Jeg ringte på dører og ringte opp til folk. Jeg sa til folk at min venninne var i nød og at hun trengte våpen for å forsvare seg mot en ond mann. Folk ville hjelpe, men kunne ikke. Jeg hadde ikke så mye kontakt med Helge i denne perioden, for dette lå på meg, og han ville ikke ha noe med dette å gjøre. Etter noen dager fikk jeg en ny SMS:

«10-12-03 09.16.18 Nu måste du låta honom få besked. Håll honom i övrigt utanför. Men hans gräns är nådd och han behöver visshet. Tiden går. Agera innan det är för sent!»

- Direkte da jeg fikk dette tenkte jeg «Hjelp!» nå var hans grense nådd, og han klarte ikke mer. Jeg ble veldig redd og ringte Helge. Han hørtes veldig uskyldig ut og spurte «hva vil du». Jeg fortalte at jeg hadde fått SMS om at hans grense var nådd. «Ja, har du det» sa Helge. Jeg ville jo ikke skyte Alexandra. Jeg var så usikker, men Helge trengte jo visshet, og jeg måtte si til Helge at jeg ville gjøre det. Da ble Helge lettet og sa «at det er godt å høre at du er forberedt».

- Jeg sa til Helge at jeg ikke kjente at dette var rett. Han sa at man ikke kan kjenne det i en slik sak, men at jeg måtte stole på ham. Jeg var jo så langt fra Gud, men Helge visste.

-16. eller 17. desember – noen dager før dette skal skje – sier jeg til Helge at jeg ikke har funnet et våpen og at jeg skal reise til Stockholm. Jeg drar 17. desember, fortalte Alexandra i retten i dag.

- Helge var så god. Han ga meg kjærlighet. Jeg har vanskelig for å forstå, men jeg vet jo at han ligger bak dette. Vi begynner å snakke om barna og at det er forferdelig at de skal gå gjennom dette. Helge sa at de klarer dette bare de har meg. Jeg sa at hvis det er Guds vilje at Alexandra skal dø, kommer du til å gifte deg på nytt.

Ville gifte seg på nytt
- Da sier Helge at han vil gifte seg på nytt. Han sier at det er mange som vil ha ham, men at det bare er en han vil ha, og det er AL (Lindes kone). Jeg tenker OK, men hun er gift. Han sier at han har drømt en drøm der han s¨å to gravstener. Den ene er Alexandras og på den andre står det Daniel Linde.

- Helge forklarte at Daniel Lindes tid er forbi. At han hadde avsluttet sitt oppdrag. Jeg ble så lei meg. Siden 2001 hadde jeg fått høre at Alexandra skulle dø. Jeg ville jo ikke det heller, men det hadde jeg hørt så lenge. Jeg ble veldig lei meg da jeg hørte at Daniel Linde skulle dø. Jeg likte ham mye. Han var en god venn. Jeg ville komme til å savne ham. Jeg ville savne Alexandra også. Jeg spurte «Hvordan vet du at Daniel skal dø. Hvordan og når skal han dø?» Men han spurte meg forsiktig om jeg kunne tenke meg å skyte Daniel når jeg skulle skyte Alexandra. Han hadde meg i sitt grep, så jeg trodde alt han sa.

- Om du vil gjøre dette her for meg Sara, skyte Daniel, så skal jeg tale godt om deg til Gud. Da har du det til gode, sa Helge Fossmo, ifølge Svenssons forklaring.

Svensson fortalte i retten at hun ikke svarte på dette. Deretter fikk hun en ny anonym SMS:

”17-12-03 01.06.18Det første är ditt måste. Det andra kan du göra av kärlek. Det måste ske på något sätt. Din osjälviska hjälp skulle räknas dig tilgodo inför Honom.Du kan!”

- Da jeg fortalte Helge om denne SMS-en, sa han at det var helt utrolig. Han sa at det var som om det han ønsket, det hørte Gud.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.