*Nettavisen* Nyheter.

Dronning Beatrix uberørt av satire

Foto: (Scanpix)

Nederlandske dronning Beatrix sier hun ikke blir fornærmet eller støtt av satiriske imitasjoner av kongefamiliens medlemmer, slik landets statsminister tidligere har bekymret seg for.

21.01.04 15:02

I november uttalte både statsminister Jan Peter Balkenende og justisminister Piet Hein Donner at satireinnslagene på enkelte tv-kanaler gikk over streken, og oppfordret samtidig de involverte til å vise ansvarlighet. Begge fryktet at tv-programmene skulle ha negativ innvirkning på kongefamiliens rykte.

Lattermild
Dronning Beatrix selv har imidlertid ikke noe problem med satireprogrammene, melder nederlandske Expatica News.

- Jeg har større problemer med dere, sa en lattermild dronning tirsdag til journalistene som følger henne under det pågående statsbesøket i Thailand.

Dronning Beatrix snakket også åpent om helse til hennes mor, tidligere dronning Juliana, som lider av aldersdemens. Prinsesse Juliana (som hun nå tituleres) blir 95 år 30. april, og har ikke vist seg offentlig på flere år.

Fyller 95 år
Dronningen sa at morens helsetilstand ikke er blitt bedre, og at det er vanskelig å få kontakt med henne. Fysisk er den gamle dronningen i relativt god form. Juliana regjerte Nederland fra 1948 til 1980.

Spørsmålet om når landets nye tronarving skal døpes ble også berørt. Lille prinsesse Amalia ble født like før jul. Noen dåpsdato er ikke fastsatt ennå, men det er klart at det blir etter at prins Johan Friso gifter seg med Mabel Wisse-Smit (24. april) og etter feiringen av dronningens offisielle fødselsdag (30. april).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag