*Nettavisen* Nyheter.

Dronning Elizabeth skjelte ut livvakt

Dronning Elizabeth av Storbritannia liker ikke å ha bevæpnede livvakter løpende rundt i hagen på Buckingham Palace. For ikke lenge siden skjelte hun ut en av disse vaktene etter noter, skriver The Sun torsdag.

11.03.04 15:10

Den 77 år gamle monarken satt på sin egen terrasse, da hun fikk se mannen vandre omkring med en maskinpistol i hendene. Hun marsjerte rett opp til mannen og ba ham forsvinne, het det i den populære London-tabloiden.

– Og du kan ta den fordømte greia der med deg, skal dronningen ha tilføyd mens hun pekte på mannens automatvåpen av typen Heckler & Koch MP5. Folk ved hoffet sier de ikke kan huske noe sidestykke til episoden, som skal ha utspilt seg rett etter at dronningen kom tilbake fra vinterferie på Sandringham-slottet i Øst-England i februar.

Men ifølge britiske kongehuseksperter er verken ordvalget eller oppførselen spesielt uvanlig for den svært myndige dronningen. Foran det amerikanske statsbesøket i november i fjor nektet hun å ha bråkende helikoptre hengende i lufta over Buckingham Palace – og så fikk gjesten George W. Bush si og mene hva han ville.

Den britiske kriminalpolitisentralen Scotland Yard, som har ansvar for sivil bevoktning av dronningen, har nå gitt sine folk ordre om å opptre mer diskret i Hennes Majestets nærvær. De skal være til stede, men så diskret at det nærmer seg det usynlige, blir det sagt. (NTB-DPA-AFP)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.